شکل(۲-۵): طیفADRS کاهش یافته[۲]
مقادیر فوق به هر حال نباید از مقادیر مندرج در جدول ذیل کوچکتر باشد.
جدول(۲-۸):مقادیر حداقل SR[2]
گام ۱۵- ترسیم منحنی ظرفیت در دستگاه مختصات (Sa,Sd)، محل برخورد منحنی ظرفیت با طیف شتاب – تغییرمکان کاهش یافته، حداکثر تغییرمکان سازه dpi را نشان می دهد. این تغییر مکان همان تغییرمکان هدف است و نیروهای متناظر با آن با بهره گرفتن از نتایج تحلیل غیر خطی استاتیکی تعیین میشود. برای ترسیم منحنی ظرفیت در دستگاه مختصات(Sa,Sd)، از روابط زیر استفاده می شود:
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۳۴
(۲-۱۳)
فصل۲: مروری بر مفاهیم و مبانی بهسازی لرزه ای ساختمان
در این روابط، PM1، ضریب جرم موثر در مود اول، ،ضریب مشارکت مود اول، V ،برش پایه، W، وزن کل ساختمان با احتساب درصدی از بار زنده، ،شکل مود اول در طبقه بام می باشد.
شکل(۲-۶): تعیین حداکثر تغییرمکان سازه[۲]
گام ۱۶- مقایسه dpi حاصل از گام ۱۵ با مقدار فرض شده آن در گام ۱۱. چنانچه اختلاف در حد قابل قبول باشد، تحلیل پایان یافته است. اما اگر اختلاف زیاد باشد با در نظر گرفتن مقدار dpi جدید، گام های ۱۱ تا ۱۵ تا رسیدن به همگرایی تکرار می شود ]۲[.
۳۵
فصل سوم: انتخاب مدل و طراحی
۳۶
۳-۱- مقدمه
فصل۳: انتخاب مدل و طراحی
در این فصل با ارائه فرضیات اولیه در خصوص هندسه، پیکربندی و بارگذاری، اقدام به تهیه مدل های اولیه و جهت تحلیل و طراحی با رعایت ضوابط “آیین نامه طراحی ساختمان ها در برابر زلزله – استاندارد ۲۸۰۰ ایران” و مبحث۶ استفاده می گردد.
۳-۲- تعاریف مدل های اولیه
به منظور مقایسه نتایج طراحی ساختمان های فولادی با مهاربند فولادی هم محور بر مبنای ضوابط استاندارد ۲۸۰۰ ایران و ارزیابی ساختمان ها بر مبنای ضوابط “دستورالعمل بهسازی لرزه ای ساختمانهای موجود و همچنین مقایسه بین نتایج حاصل از ارزیابی مدل ها به روش استاتیکی غیر خطی و دینامیکی غیرخطی بعنوان روش مبنا، اقدام به تهیه ۳ مدل متقارن و منظم ۴,۸,۱۶ طبقه فولادی دارای سیستم دوگانه مهاربند ضربدری و قاب خمشی متوسط و۳ مدل متقارن و منظم ۴,۸,۱۶ طبقه فولادی دارای سیستم دوگانه مهاربند۷ شکل همگرا و قاب خمشی متوسط گردیده است.
برای هر سه مدل:
*اندازه دهانه ها در هر دو جهت برابر ۱۴ متر می باشد (شکل شماره۳-۱).
*ارتفاع همکف ۳متر و طبقات برابر ۳.۲ متر می باشد.
*سیستم ساختمانی در هر دو جهت برای ۳ مدل سیستم دوگانه مهاربند ضربدری و قاب خمشی متوسط و۳ مدل سیستم دوگانه مهاربند ۷ شکل و قاب خمشی متوسط می باشد (شکل شماره ۳-۲ و ۳-۳).
۳۷
۳۷
فصل۳: انتخاب مدل و طراحی
شکل (۳-۱): پلان مدل های طراحی شده
۳۸
۳۸
فصل۳: انتخاب مدل و طراحی
شکل (۳-۲): نحوه قرار گرفتن مهاربندها در دهانه ۱و۵
۳۹
۳۹
فصل۳: انتخاب مدل و طراحی
شکل (۳-۳):نحوه قرار گرفتن بادبند در دهانه A,E
۴۰
فصل۳: انتخاب مدل و طراحی
شکل (۳-۴): نمای سه بعدی ساختمان ۴ طبقه
۴۱
۳-۳- بارگذاری ثقلی
فصل۳: انتخاب مدل و طراحی
به منظور بارگذاری مرده و زنده در ساختمان های فوق، مقادیر بارهای ثقلی طبق آیین نامه بارگذاری ایران مطابق جدول ۳-۱ لحاظ گردید.
جدول (۳-۱): مقادیر بارهای زنده و مرده در بارگذاری ثقلی
مجموع | واحد | شدت بار |