پایان نامه کارشناسی ارشد
گروه:مدرسی معارف اسلامی
گرایش: اخلاق اسلامی
عنوان:
محبت و شیوه های ابراز آن در خانواده
استاد راهنما
جناب آقای دکترعلی حسین زاده
استاد مشاور
جناب آقای دکترمحمد هدایتی
نگارش:
علی شیخ زاده بهابادی
۱۳۹۰
پایان نامه کارشناسی ارشد
گروه:مدرسی معارف اسلامی
گرایش: اخلاق اسلامی
عنوان:
محبت و شیوه های ابراز آن در خانواده
استاد راهنما
جناب آقای دکترعلی حسین زاده
استاد مشاور
جناب آقای دکترمحمد هدایتی
نگارش:
علی شیخ زاده بهابادی
۱۳۹۰
کلیه حقوق این پایان نامه اعم از چاپ ،تکثیر،نسخه برداری،ترجمه،اقتباس برای دانشگاه معارف اسلامی محفوظ است.نقل مطلب با ذکر مأخذ بلامانع است.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
تقدیم به:
تقدیم به امیر المومنین(ع) و فاطمه الزهرا (س) که با پیوند مبارک خود یکی از بهترین کانون های عشق ، محبت و مهربانی را در عالم تأسیس کردند و الگویی برای بشریت گردیدند.
باشد که با درس آموزی از شیوه های زندگانی این انوار مقدس کانون گرم و صمیمی داشته باشیم.
تشکر:
به مصداق« من لم یشکر المخلوق لم یشکر الخالق» بسی شایسته از اساتید فرهیخته و فززانه جناب آقای دکتر حسین زاده و دکتر هدایتی که با کرامتی چون خورشید، سرزمین دل ما را روشنی بخشیدند و گلشن سرای علم و دانش را با راهنمایی های کارسازو سازنده بارور ساختند تقدیر و تشکر نمایم.
چکیده:
یکی از فضایل اخلاقی که سلامت جسمی، روحی وآرامش و امنیت خانواده را تضمین می کند و صعود به کمالات معنوی و قرب الی الله را میسور و زمینه های آلودگی روح وروان و سقوط خانواده را ازبین می برد، محبت است.
محبت ازکارکردهای شناخت است و تا انسان به چیزی شناخت پیدا نکند نسبت به او حب و بغضی پیدانمی کند. امام صادق (ع)می فرمابد: «الحُبُّ فرعُ المعرفه» وشناخت حقیقی محقق نمی شود مگر اینکه انسان نسبت به مبانی، عوامل و موانع محبت نگرشی صحیح داشته باشد. و آن چنان در بعد شناختی قوی باشدکه توانایی تدریجی ورود به عرصه های شیوه های ابراز آن به همسر و فرزندان ، را کسب کند و از آثار و برکات آن بهره مند گردد.
روش تحقیق ما توصیفی تحلیلی است که بر اساس مطالعه منابع دینی و بهره گیری از یافته های روانشناسی،جامعه شناسی و علوم تربیتی و در محیط کتاب خانه شکل گرفته است.
پژوهش حاضر درصدداست تابابررسی ساختارخانواده،مبانی،بسترهاوعوامل محبت درخانواده،شیوه های محبت رادرابعادمختلف مشخص نماید.
مهم ترین نتایج تحقیق،آن است که بررسی عوامل وموانع ایجادمحبت وکارکردهای آن مارابه دوشیوه رفتاری وگفتاری هدایت می کندکه هرکدام از آن هادارای مصادیقی است که رعایت عملی آن درزندگی می تواندخانواده هارابه سوی یک زندگی متعادل رهنمون گردد.که در بخش شیوه های رفتاری این نمونه ها می تواند در سازگاری خاواده تاثیر گذار باشد: استقبال و بدرقه، تغافل ، گوش دادن ، نظافت و زینت و هدیه دادن و همچنین در بخش شیوه های گفتاری و نوشتاری می توان از تأثیر تشکر و سپاس گذاری ،توجه گفتاری ، دعا کردن و نامه نگاری در سازه گذاری خانواده نام برد.
کلید واژه:
محبت ، خانواده ، سازگاری ، موفقیت ، ابراز محبت
فهرست مطالب عنوان صفحه تقدیم به: و تشکر: ز چکیده: ح بیان مسئله: و ضرورت و اهمیت تحقیق ز پیشینه تحقیق: ح اهداف تحقیق: ی پرسش های تحقیق: ی روش تحقیق: ک فصل اول کلیات ۱ ۱. مقدمه ۱ ۲ ۲.گفتار نخست: شناخت محبت ۳ ۱-۲. معنای لغوی محبت ۳ |