شکل (۴-۴) : ﭘﺮاش ﭘﺮﺗﻮ اﻳﻜﺲ (XRD) نانوذرات دی اکسید تیتانیوم در فیلم پلی لاکتیک اسید و نانوکامپوزیت های پلی لاکتیک اسید/نقره
(الف) PLA ، (ب) ۰٫۵% Ag ،(ج) ۱% Ag ، (د) ۲% Ag
فصل پنجم :
نتیجه گیری
۵-۱- بحث و نتیجه گیری
با توجه به افزایش آلودگی های زیست محیطی و کمبود منابع نفتی به منظور تولید بسته بندی های مشتق شده از این منابع، استفاده از بسته بندی های زیست تخریب پذیر با منابع تجدید پذیر را می توان جایگزین مناسبی برای بسته بندی های مشتق شده از منابع نفتی دانست. از این رو تولید نانوکامپوزیت های زیست تخریب پذیر پلی لاکتیک اسید/نقره را بعنوان راهکاری در جهت رفع مشکلات زیستی ناشی از بسته بندی های سنتزی و جایگزینی پلیمرهای زیست تخریب پذیر بجای پلیمرهای مصنوعی نشان داد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
در این پژوهش فیلم پلی لاکتیک اسید و نانوکامپوزیت های پلی لاکتیک اسید/ نقره با غلظت های ۰٫۵، ۱ و ۲ درصد نانوذرات نقره تولید شده و خواص فیزیکی اعم از FTIR و XRD و همچنین تاثیر آن بر سنتیک رشد باکتری گرم منفی اشرشیا کلی مورد ارزیابی قرار گرفت.
بکارگیری نانوکامپوزیت های پلی لاکتیک اسید/ نقره منجر به افزایش ۴٫۳ درصدی مدت زمان فاز تاخیر از (h) 3.492 به (h) 3.644، کاهش ۳۰٫۹ درصدی سرعت رشد باکتری (h-1) 0.171 به (h-1) 0.118 و کاهش ۳۲٫۱۶ درصدی جمعیت نهایی باکتری اشرشیا کلی (از ۱٫۶۰۱ به ۱٫۰۸۶) شد. از این رو استفاده از این نانوکامپوزیت بعنوان بسته بندی ضد میکروب موجب افزایش مدت زمان فاز تاخیر و کاهش سرعت رشد و جمعیت نهایی باکتری اشرشیا کلی می شود.
در بررسی طیف سنجی مادون قرمز (FTIR) با افزودن نانوذرات نقره به ساختار کامپوزیت پلی لاکتیک اسید علاوه بر پیک های مربوط به پیوندهای معمول در پلیمر از قبیل پیوندهای C-O ، C-H ( مضاعف)، O-H کششی، گروه کربونیل (C=O)، پیوندهای C–O و پیوندهای متقارن و نامتقارن CH3 و –CH– ، پیک جدیدی در محدودهcm-1 ۳۶۲۰ ظاهر شده که حاکی از تعامل شیمیایی بین نانوذرات نقره و پلی لاکتیک اسید است.
همچنین در بررسی نمودارهای XRD نیز با مشاهده پیک هایی در محدوده ۳۸، ۴۸ ، ۶۳ و ۷۷ درجه که بترتیب مربوط به Ag(111)، Ag(200)، Ag(220) و Ag(311) می شود، به حضور نانو ذرات نقره کریستالی اشاره دارد. همچنین پیک های مربوط Tio2(101)، Tio2(103)،(۰۰۴) Tio2، Tio2(112)، Tio2(200)، Tio2(105)، Tio2(211)، Tio2(213)، Tio2(204)، Tio2(116)، Tio2(220)، Tio2(215)و (۳۰۱) Tio2 نشان از حضور نانو ذرات دی اکسید تیتانیوم در تمام غلظت های نانوکامپوزیت می باشد.
۵-۲- پیشنهادات
در اﯾﻦ پژوهش ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ اﻣﮑﺎﻧﺎت ﻣﻮﺟﻮد ﺑﻪ ﺑﺮرﺳﯽ برخی از وﯾﮋﮔﯽ ﻫﺎی بایونانوکامپوزیت پلی لاکتیک اسید/ نقره پرداخته شده است، از این رو سایر ﻣﺤﻘﻘﯿﻦ را به اداﻣﻪ این ﺗﺤﻘﯿﻘﺎت و ﮔﺴﺘﺮش و ﺻﻨﻌﺘﯽ ﺷﺪن این بایو نانو کامپوزیت در زﻣﯿﻨﻪ های مختلف دعوت می کنم.
استفاده از نانو ذرات نقره به دلیل خواص منحصر بفردشان اعم از استحکام حرارتی بالا، فعالیت کاتالیزوری، خواص نوری و الکتریکی و به ویژه فعالیت ضد میکروبی که توسط محققان اشاره شده است، در کنار سایر پلیمرهای زیست تخریب پذیر در جهت دستیابی به ویژگی های مطلوب تر پیشنهاد می شود.
انجام پژوهش هایی در زمینه بکارگیری درصدهای دیگری از نانو ذرات نقره در کامپوزیت پلی لاکتیک اسید و تعیین درصد بهینه این نانو ذرات حائز اهمیت است.
همچنین با توجه به فعالیت ضدمیکروبی نانو ذرات نقره، بررسی تاثیر این نانوکامپوزیت بر دیگر میکروارگانیسم ها نیز پیشنهاد می شود.
با توجه به آن که امروزه فناوری نانو به سبب ارائه ویژگی های مطلوب، توجه بسیاری از محققین را به خود جلب کرده است، بررسی بکارگیری سایر نانو ذرات در بسته بندی های زیست تخریب پذیر پلی لاکتیک اسید پیشنهاد می شود.
با در نظر داشتن خاصیت ضد میکروبی مطلوبی که نانوکامپوزیت پلی لاکتیک اسید/ نقره از خود نشان داد، بررسی بکارگیری این نانو کامپوزیت به عنوان بسته بندی مواد غذایی و تاثیر آن بر خواص مواد غذایی و مدت زمان ماندگاری آن محصولات پیشنهاد می شود.
استفاده و بررسی سایر ﺗﺮﮐﯿﺒﺎت ﺿﺪ میکروب در ﻓﺮﻣﻮﻻﺳﯿﻮن این ﻧﺎﻧﻮ ﮐﺎﻣﭙﻮزﯾﺖ به منظور افزایش ﻣﺪت زﻣﺎن ماندگاری و کیفیت بهتر محصول نیز از دیگر گزینه های پیشنهادی است.
منابع
منابع فارسی :
اسدی اسدآبادی م، خسروی دارانی ک، مرتضوی ع، حاج سید جوادی ن، آزادنیا ا، کیانی هرچگانی آ، احمدی ن. ۱۳۹۲٫ اثر ضدمیکروبی نانوذرات نقره تولید شده به روش احیای شیمیایی بر استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. سال هشتم، شماره ۴، زمستان ۱۳۹۲، صفحات ۹۲-۸۳.
افراز و. ۱۳۹۱٫ بررسی تاثیر بسته بندی محتوی نانو ذرات نقره بر مشخصه های میکروبی و زمان ماندگاری سالاد سبزیجات در مقایسه با بسته بندی پلی اتیلنی. پایان نامه کارشناسی ارشد. دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان.
اَلماسی ه، قنبرزاده ب، دهقان نیا ج. ۱۳۹۲٫ ﺑﺮرﺳﻲ ﺧﻮاص ﻓﻴﻠﻢ ﻧﺎﻧﻮﻛﺎﻣﭙﻮزﻳﺖ ﭘﻠﻲ(اﺳﻴﺪ ﻻﻛﺘﻴﻚ) ﻧﺎﻧﻮﻟﻴﻒ ﺣﺎوی ﺳﻠﻮﻟﻮز اﺻﻼح شده.
امامی فر آ، کدیور م، شاهدی م، سلیمانیان زاد ص. ۱۳۸۸٫ ارزیابی اثر بسته بندی های نانوکامپوزیتی حاوی نقره و اکسید روی بر عمر نگهداری آب پرتقال تازه. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. سال ششم، شماره۱، بهار۱۳۹۰، صفحات ۶۷-۵۷٫
آموزگار م ع، اکبری ک. ۱۳۸۹٫ میکروب شناسی. چاپ هفتم. انتشارات پوران نشر.
بابازاده ا، الماسی ه. ۱۳۹۲٫ استفاده از نانونقره بعنوان ترکیب فعال ضد میکروبی در بسته بندی مواد غذایی. بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی.
ﺑﻴﻨﺶ م، ﻣﺮﺗﻀﻮی ع، آرﻣﻴﻦ م، مرادی م. ۱۳۸۸٫ ﺑﺮرﺳﻲ ﺗﺎﺛﻴﺮ اﺳﺘﻔﺎده از ﻧﺎﻧﻮ ﻛﺎﻣﭙﻮزﻳﺖ ﻧﻘﺮه و دی اﻛﺴﻴﺪ ﺗﻴﺘﺎﻧﻴﻮم در بسته ﺑﻨﺪی ﻣﻮرد اﺳﺘﻔﺎده در ﻧﮕﻪ داری ﺧﺮﻣﺎی ﻣﻀﺎﻓﺘﻲ ﺑﺮ ﺗﻐﻴﻴﺮات ﻣﻴﻜﺮوﺑﻲ آن ﻃﻲ دوره ی اﻧﺒﺎرداری.
ﺟﻮﮐﺎر م، ﻋﺒﺪاﻟﺮﺣﻤﻦ ر، آزوا اﺑﺮاﻫﯿﻢ ن، عبدالله ل، چین پینگ ت. ۱۳۸۷٫ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻧﺎﻧﻮ ذره کلوئیدی نقره ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از روش ﺷﯿﻤﯿﺎﯾﯽ در ﺣﻀﻮر ﭘﻠﯽ اﺗﯿﻠﻦ ﮔﻠﯿﮑﻮل ﮐﻮﺗﺎه زﻧﺠﯿﺮه و ﺑﺮرﺳﯽ ﺗﺎﺛﯿﺮ ﺿﺪ ﻣﯿﮑﺮوﺑﯽ ﺑﺮ روی ﺷﺎﺧﺺ ﺑﻬﺪاﺷﺘﯽ ﮐﻠﯽ۰۱۵۷:H7. هجدهمین کنگره ملی علوم صنایع غذایی. ۲۴ تا ۲۵ مهرماه ۱۳۸۷٫
داداشی س، ابراهیم زاده موسوی م، امام جمعه ز، ارومیه ای ع. ۱۳۹۱٫ فیلم های بر پایه زیست پلیمر پلی(لاکتیک اسید): اثر نانوذرات خاک رس و سلولوز بر خواص فیزیکی، مکانیکی و ساختاری.
رمضانی ر، کرباسی الف. ۱۳۸۱٫ اثر بسته بندی مختلف و شرایط نوری بر پایداری روغن آفتابگردان تصفیه شده. مجله علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی. جلد ششم، شماره دوم. صفحات ۱۴۸-۱۳۹٫
زارعی ا، رجب پور ع. ۱۳۹۱٫ افزایش طول عمر و ماندگاری محصول بسته بندی شده و تامین کیفیت محصول، با بهره گیری از خاصیت آنتی باکتریال نانو بایوکامپوزیت های نقره/ کیتوسان. دومین سمینار ملی امنیت غذایی. ۲۶ تا ۲۷ مهرماه ۱۳۹۱.
صداقت ن. ۱۳۷۹٫ تکنولوژی بسته بندی مواد غذایی. جلد اول. انتشارات بارثاوا دانشگاه فردوسی مشهد. مشهد.
فتحی م، محبی م.۱۳۸۹٫ افزایش امنیت غذایی با بهره گرفتن از فناوری نانو. ماهنامه فناوری نانو. شماره۴٫ پیاپی ۱۵۳.
فریزر و، وستهوف د. ۱۳۸۶٫ میکروبیولوژی مواد غذایی. مرتضوی ع، کاشانی نژاد م، ضیاالحق ح. چاپ پنجم. انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد.
قنبرزاده ب، پزشکی نجف آبادی ا، الماسی ه. ۱۳۸۸٫ ﻓﯿﻠﻢ ﻫﺎی ﺧﻮراﮐﯽﻓﻌﺎل درﺑﺴﺘﻪ ﺑﻨﺪی ﻣﻮاد ﻏﺬاﯾﯽ. مجله علوم و صنایع غذایی. پاییز۱۳۹۰، دوره ۸، شماره ۳۱، صفحات ۱۳۵-۱۲۳٫
لوینسون و. ۱۳۹۱٫ مروری بر باکتری شناسی پایه و پزشکی. میرزایی م، بخار پیرایه ش، منصوری ص، بامری ذ. چاپ اول. انتشارات دانشگاه آزاد بروجرد.
لیاقتی ل، عزیزی م، جوکار م.۱۳۹۱٫ کاربرد نانوکامپوزیت ها در صنایع بسته بندی و مواد غذایی. ماهنامه فناوری نانو. سال یازدهم. صفحات ۱۸-۱۴.
مرتضوی ع. ۱۳۸۷٫ کاربرد نانو در صنعت بسته بندی مواد غذایی(جلد دوم). چاپ اول. انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد.
مصباحی غ، حبیبی م. ۱۳۹۰٫ استفاده از بسته بندی های فعال برای گوشت و محصولات گوشتی. مجله بسته بندی. سال هفتم. شماره ۶۹٫ ۴۰-۳۴.