۸-در سال ۱۳۸۸، خون سیاوش و محمدی تحقیقی با عنوان” بررسی چالش های پیاده سازی مهندسی مجدّد فرآیندهای کسب و کار در سازمان های دولتی"و با استفاده ” روش تحلیل واریانس یک طرفه، آزمون معنی داری در رگرسیون خطی، آزمون کلموگروف-اسمیرنوف"انجام دادند که نتایج تحقیق آنان نشان داد"۱-توجّه به مشخصه های سازمان های دولتی بر اجرای موفقیت آمیز BPR تأثیر مستقیم دارد.۲-توجّه به ویژگی های منابع انسانی بر اجرای موفقیت آمیز BPR تأثیر مستقیم دارد.۳-الزامات حاصل از انتخاب بهترین اقدامات(bect practices) ، بر موفقیت پیاده سازی BPR در سازمان های دولتی تأثیر گذار است .”
۹-در سال ،۱۳۸۸ حجازی،جمشیدی،رجبی و رناسی تحقیقی با عنوان” مهندسی مجدّد فرایند تجاری سازی در سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران"و به صورت"مطالعه تطبیقی با بهره گرفتن از مدل spin off"انجام دادند که نتایج پژوهش آنان نشان داد” مدل spin off یک مدل مناسب برای پر کردن شکاف موجود در مرحله میانی فرایند تجاری سازی موجود است”
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۱۰-در سال ۱۳۸۸، جعفری،اخوان و رضایی نور تحقیقی با عنوان” تبیین عوامل بحرانی مؤفقیّت در مهندسی مجدّد فرآیندها"و با بهره گرفتن از” روش های تحلیل چند متغیر آماری-آزمون ناپارامتری من ویتنی یو-آنالیز رگرسیون چند متغیره” انجام دادند که نتایج پژوهش آنان نشان داد”۱-احساس ضرورت ایجاد تغییر” تأثیر زیادی بر موفقیت فرایند مهندسی مجدّد با رویکرد تجویزی دارد.۲- بسترسازی مناسب تغییر” تأثیر زیادی بر موفقیت فرایند مهندسی مجدّد با رویکرد تجویزی دارد.۳- مشارکت فعالانه کارکنان در فرایند تغییر” تأثیر زیادی بر موفقیت فرایند مهندسی مجدّد بارویکرد تجویزی دارد.”
۱۱-در سال ۱۳۸۸، میر فخرالدّینی،صالح اولیاء و جمالی تحقیقی با عنوان“ مهندسی مجدّد کیفیت خدمات در مؤسسات آموزش عالی“و با بهره گرفتن از” از یک مدل مفهومی با ترکیب متدولوژی های مهندسی مجدّد ومدیریت برمبنای هدف،توزیع پرسشنامه” انجام دادند که نتایج پژوهش آنان حاکی” از موفقیت الگوی تجویزی و همکاری منابع انسانی در جهت انجام تغییرات بود.”
۱۲-در سال۱۳۸۹، امیری،شیخی و علی نژاد تحقیقی با عنوان” انتخاب پرتفولیوی مهندسی مجدّد فرآیندها"و با بهره گرفتن از” روش تحلیل سلسله مراتبی فازی-مدل برنامه ریزی خطی صفر و یک چند هدفه با پارامترهای فازی"انجام دادند که نتایج پژوهش آنان نشان داد” استفاده از روش سلسله مراتبی فازی بهبود عملکرد را حداکثر و مقاومت کارکنان را در برابر مهندسی مجدّد حداقل نمود.”
فصل سوم
روش شناسی تحقیق
۳-۱ مقدمه
تحقیق عبارت است از مجموعه فعالیت های منطقی، منظم، منسجم و هدفمند که در پی دستیابی به یکی از خواسته ها (تحقیق بنیادی، تحقیق پیمایشی و تحقیق کاربردی) به صورت فردی یا گروهی صورت میگیرد. (خاکی، ۱۳۸۹: ص ۸۸)
در طی فرایند تحقیق با به کار گیری ابزارهای جمع آوری، داده ها بطور عینی و معتبر، مشاهده، بررسی و استخراج میشوند و سپس با بهره گرفتن از فنون تجزیه و تحلیل توصیفی و استنباطی بطور کمی و غیر کمی سعی میشود که ادعاها و حدس های علمی اولیه (فرضیه ها) آزمون شده و در نهایت فرضیه ها رد یا پذیرفته میشوند و نتیجه گیری نهایی صورت میپذیرد.(همان منبع:ص۸۸) با این اوصاف روش تحقیق را میتوان به عنوان مجموعه ای از قواعد، ابزارها و راه های معتبرونظام یافته برای بررسی واقعیتها،کشف مجهولات ودستیابی به راه حل مشکلات دانست،اتخاذ روش علمی تنها راه دستیابی به دستاوردهای قابل قبول و علمی است.
در این فصل از پایان نامه به قسمت بسیار مهم و اساسی از فرایند تحقیق یعنی روش های مورد استفاده در تحقیق جهت بررسی جامعه آماری و تعیین روش های نمونه گیری و حجم نمونه، همچنین روش ها و ابزار مورد استفاده جهت گردآوری اطلاعات و روش های تجزیه و تحلیل اطلاعات گردآوری شده پرداخته شده است. روایی و پایایی ابزار گردآوری اطلاعات نیز موضوع دیگری است که در این فصل به آن پرداخته شده است.
۳-۲ نوع و روش تحقیق
تحقیقات علمی بر اساس دو مبنا یعنی هدف و ماهیت و روش تقسیم بندی می شود (حافظ نیا،۱۳۸۱:ص ۵۰) تحقیقات با در نظر گرفتن معیار کاربرد به سه گروه عمل گرا، بنیان گرا و کاربردی تقسیم می شود. با نظر به این که تحقیق حاضر به بررسی نظرات مدیران و کارکنان شرکت گاز گیلان پیرامون وضعیت ساختار سازمانی و فناوری شرکت گاز گیلان پرداخته ، لذا پژوهش حاضر از نوع ، توصیفی – تحلیلی می باشد.
۳-۳ واحد تحلیل
واحدی است که از آن اطلاعات به دست می آوریم و خصوصیاتش را توصیف می کنیم در این تحقیق واحد تحلیل فرد می باشد.
۳-۴جامعه آماری
جامعه آماری عبارت است از تعدادی از عناصر مطلوب مورد نظر که حداقل دارای یک صفت مشخصه باشد. و صفت مشخصه صفتی است که بین همه عناصر جامعه آماری مشترک و متمایز کننده جامعه آماری مشترک از سایر جوامع باشد (خاکی،۱۳۸۹:ص۲۵۰). جامعه آماری در این تحقیق کلیه کارکنان شرکت گاز استان گیلان می باشد که برابر با ۴۰۰ نفر است .
۳-۵ نمونه آماری و روش نمونه گیری
نمونه عبارت است از مجموعه ای از نشانه ها که از یک قسمت، یک گروه یا جامعه ای بزرگتر انتخاب می شود. بطوریکه این مجموعه معرف کیفیات و ویژگیهای آن قسمت، گروه یا جامعه بزرگتر باشد. (خاکی، ۱۳۸۹:ص ۲۵۰)
در این تحقیق جهت برآورد میزان حجم نمونه، از جدول مورگان – کرسی استفاده شد. که بر این اساس حجم نمونه برابر با ۱۹۶ نفرتعیین شد. در عین حال برای افزایش دقت، حجم نمونه به ۲۱۵ نفر افزایش یافت، و بر اساس سهمیه بین کارکنان شرکت گاز استان گیلان و به شرح جدول زیر تکمیل گردید. شایان ذکر است که پس ازجمع آوری پرسشنامه ها، به دلیل مخدوش و یاناقص بودن اطلاعات برخی از پرسشنامه ها، در تحلیل نهایی اطلاعات ۱۹۸ پرسشنامه مورد بررسی قرار گرفت.
جدول ۳-۱: جمعیت تفکیکی شاغلین شرکت گاز استان گیلان و برآورد حجم نمونه
ردیف | نام شهر | شاغلین | حجم نمونه |
۱ | اسالم | ۲ | ۱ |
۲ | آستارا | ۸ | ۴ |
۳ | آستانه | ۷ | ۳ |
۴ |