پایایی و روایی
منصوری، در اجرای اولیه این آزمون از قسمت اول که شامل ۴۰ سوال بوده است استفاده کرد و تعداد ۷ سوال را به دلیل همبستگی اندک با نمره کل آزمون حذف کرد و سوالاتی که برای اجرای نهایی در نظر گرفت، به ۳۳ سوال کاهش پیدا کرد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
وی همچنین میزان همسانی درونی آزمون ۳۳ سوالی را در اجرای مقدماتی که روی یک نمونه ۴۰ نفری از دانشجویان دانشگاه تهران اجرا کرد، به روش آلفای کرونباخ ۸۵/۰ گزارش کرده است. پایایی ابزار بر روی امدادگران و نجاتگران آزمون شد و ضریب آلفای کرونباخ ۸۲/۰ برآورد شد.
پرسشنامه رضایت شغلی (JDI)
شاخص توصیف شغل توسط اسمیت، کندال و هیولین (۱۹۶۹) ساخته شد و یکی از
رایجترین و دقیق ترین ابزارهای اندازه گیری خشنودی شغلی است. این پرسشنامه شامل عباراتی توصیفی است و پنج جنبه خشنودی را می سنجد که عبارتند از:
-
- ماهیت کار ۲- سرپرستی ۳- حقوق ۴- ترفیعات ۵- همکاران
ماهیت کار؛ نمره ای است که از گویه های ۱ تا ۲۸ بدست میآید.
سرپرستی؛ نمره ای است که از گویه های ۱۹ تا ۴۶ بدست میآید.
حقوق؛ نمره ای است که از گویه های ۴۷ تا ۵۵ بدست میآید.
ترفیعات؛ نمره ای است که از گویه های ۵۶ تا ۶۵ بدست میآید.
همکاران؛ نمره ای است که از گویه های ۶۶ تا ۷۲ گویه بدست میآید.
این پرسشنامه در ایران توسط شکرکن ترجمه و توسط تعدادی از دانشجویان کارشناسی ارشد مورد استفاده قرار گرفته (ارشدی، امیری، ملائکه پور ۱۳۶۹؛ به نقل از غنی، ۱۳۷۳).
نحوه نمره گذاری برای پاسخ ها «کاملاً صحیح»، «تا حدودی صحیح» و «ناصحیح» با بهره گرفتن از کسب نمره گذاری لیکرت از نمرات ۲-۱-۰ به تناسب سئوال استفاده گردید.
اعتبار و پایایی پرسشنامه رضایت شغلی (JDI)
مطالعات انجام شده توسط کندال و هیولین (۱۹۷۲) نشان داده است که ضریب پایایی این آزمون بالا و قابل قبول است (۸۹/۰).
ضریب پایایی خرده آزمون ها در مطالعه ذکر شده ۶۲/۰ تا ۹۳/۰ گزارش شده است.
ضریب پایایی در مطالعات انجام شده در ایران نیز رضایت بخش است. در مطالعه ای که ارشدی (۱۳۶۹) بر روی کارکنان صنعت نفت جنوب انجام داد ضرایب پایایی کل JDI 71/0 و ضریب پایایی خرده آزمون ها بین ۷۳/۰ تا ۸۵/۰ گزارش شده است. همچنین در مطالعه غنی (۱۳۷۳) بر روی معلم های مدارس راهنمایی اهواز، ضریب پایایی کل ۸۵/۰ و در خرده آزمون ها بین ۶۵/۰ تا ۸۹/۰ متغیر می باشد. اسمیت، کندال و هیولین (۱۹۶۹) در مقایسه نتایج این آزمون با سایر روش های اندازه گیری خشنودی شغلی این آزمون را معتبر شناخته اند.
مطالعه ارشدی (۱۳۶۹) نشان داد که همبستگی نمره کل JDI با پرسشنامه کوئین شیارد[۱۲۵] ۶۶/۰ و اعتبار خرده آزمون ها بین ۳۳/۰ و ۷۱/۰ در نوسان می باشد. همچنین ضریب اعتبار JDI در مطالعه غنی (۱۳۷۳)، ۵۶/۰ و ضریب خرده آزمون ها بین ۴۲/۰ تا ۵۹/۰ گزارش شده است (زارع،۱۳۸۷).
روش تجزیه و تحلیل اطلاعات
تجزیه و تحلیل های این پژوهش در دو سطح آمار توصیفی و آمار استنباطی صورت گرفته است.
در سطح آمار توصیفی از فراوانی، درصد فراوانی مربوط به متغیرهای جمعیت شناختی(جنسیت، سطح تحصیلات و سابقه کاری) و همچنین میانگین، انحراف معیار، حداقل و حداکثر نمره مربوط به متغیرهای پژوهش استفاده شده است.
در سطح آمار استنباطی از ضریب همبستگی پیرسون برای تعیین رابطه متغیرها و آزمون تحلیل رگرسیون چندگانه استفاده گردیده. ضمناً سطح معناداری در این پژوهش در نظر گرفته شده و داده ها با بهره گرفتن از نرم افزار SPSS تحلیل گردید.
ملاحظات اخلاقی
به منظور اطمینان دادن به آزمودنی ها جهت محرمانه ماندن پاسخهای آنها، هیچ گونه اسم و مشخصات فردی ثبت نگردید و در زمان توزیع پرسشنامه ها این اطمینان به آنها داده شد تا به دور از هرگونه استرس پاسخ های خود را ارائه دهند.
فصل چهارم
یافته های پژوهش
یافته های توصیفی به صورت فراوانی، درصد فراوانی مربوط به شاخص های جمعیت شناختی آزمودنی ها و همچنین میانگین و انحراف استاندارد مربوط به متغیر های تحقیق می باشد که در جداول زیر ارائه شده است، سپس به بیان فرضیه های پژوهش و بررسی آنها پرداخته میشود.
یافته های توصیفی
جدول ۴-۱میانگین و انحراف معیار سبک های هویت را به تفکیک جنسیت کارکنان نشان می دهد
جدول ۴-۱: میانگین و انحراف معیار سبک های هویت به تفکیک جنسیت کارکنان
سبک های هویت | جنسیت | تعداد | میانگین | انحراف معیار |
سبک اطلاعاتی | مرد | ۷۶ | ۴۱ | ۶۲/۴ |