- مدار دوم
در مدار دوم، بخار تولیدشده در مولد بخار به توربین هدایت شده و در آن جا به انرژی مکانیکی تبدیل می شود (چرخش توربین به طور مستقیم ژنراتور نیروگاه را به حرکت درآورده، که منجر به تولید انرژی الکتریکی می شود). سپس بخار خروجی از توربین، به وسیله چگالنده به آب تبدیل شده و مجدداً برای تکمیل و تکرار این چرخه به مولد بخار بازگردانده می شود.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
- مدار سوم ( مدار خنک کننده )
برای چگالش بخار خروجی از توربین، آب دریا به عنوان خنک کننده، در یک مدار کاملاً مجزا از مدار دوم توسط چهار عدد پمپ به چگالنده هدایت می شود و پس از برداشت گرما، از طریق یک کانال روباز به طول تقریبی ۲۹۰ متر و به دنبال آن چهار تونل ۱۲۰۰ متری در زیر بستر دریا، در عمق ۷ متری به دریا باز میگردد. ( حسینی، ۱۳۸۶ )
شکل ۱-۵- کانال رو باز و تونل آب خروجی مدار خنک کننده
- نیروگاه اتمی بوشهر و محیط زیست
امروزه از انرژی هستهای بهعنوان یکی از رهیافتهای زیستمحیطی برای مقابله با افزایش دمای کره زمین و کاهش آلودگی محیطزیست یاد میشود. در حال حاضر نیروگاههای هستهای جهان با ظرفیت نصبشده فعلی توانستهاند سالانه از انتشار ۸ درصد از گازهای گلخانهای در فضا جلوگیری کنند.
لازم به ذکر است در نیروگاههای اتمی تمامی خروجیها (گازها و مایعات) به محیط اطراف ازنقطهنظر رادیواکتیو و شیمیایی کنترل میشود و ملزم به رعایت نُرمها و استانداردهای لازم میباشند، بهطوریکه در مسیر خروجی آب و گاز به محیط اطراف فیلترهای مختلفی وجود دارد که در آنها رادیواکتیو بهصورت خودکار و پیوسته و همچنین بهصورت دستی و دورهای کنترل میشوند و تا رادیواکتیو آنها به حد مجاز قابلخروج نرسد، در محیط رهاسازی نمیشوند.
- آلودگی حرارتی
بهطورکلی آلودگی آب عبارت است از هر تغییر فیزیکی ، شیمیایی یا بیولوژیکی که بهطور مضر بر سلامت، بقا یا فعالیتهای ارگانیسمهای زنده اثر بگذارد یا اینکه محیطزیست را بهصورت نامطلوب تغییر دهد. بنابراین یکی از عواملی که ممکن است سبب ایجاد آلودگی شود تغییر درجه حرارت است . ظرفیت گرمایی بالای آب، از موجودات زنده در مقابل نوسانات دما حمایت میکند و سبب میشود در بسیاری از فرایندهای صنعتی از آب بهعنوان واسطهی انتقال گرما استفاده شود ( چالکش امیری، ۱۳۸۱ ). در محفظه بخار، آب تبدیل به بخار میشود یعنی تغییر فاز وجود دارد، اما در بسیاری از موارد برای خنک کردن جریانهای داغ و یا کاهش دمای قطعات گرم نیز از آب استفاده میشود. در چنین کاربردهایی، آب خنککننده ورودی، پس از تبادل حرارت، بدون آنکه تغییر فاز دهد دمایش افزایش مییابد و بهوسیلهی لوله تخلیه به محیط آبی بازگشت داده میشود. بهطوریکه در طی سالهای اخیر یکی از عوامل مهم در تغییر و افزایش درجه حرارت آب دریاها بوده اند و توانسته اند تغییرات منطقهای در اکوسیستمها به وجود آورند و منجر به بروز پدیدهای به نام آلودگی حرارتی یا آلودگی گرمایی شوند. ( جوکار، ۱۳۸۶ )
محققین مختلف تعاریف گوناگونی از آلودگی حرارتی ارائه نمودهاند. ( اکبری، ۱۳۹۱ )
- آلودگی حرارتی هر نوع انتقال حرارت نامطلوب به محیطزیست است که می تواند آلودگی حرارتی آبی ( پساب حاصل از زیرآب محفظههای بخار ، پساب خروجی از سیستمهای خنککننده ) و یا آلودگی حرارتی گازی ( بخار یا هوای داغ خروجی از سیستمهای خنککننده و گاز خروجی از اگزوزها ) باشد.
- آلودگی حرارتی عبارت است از تغییر دما در یک مجموعهی آب که معمولاً بهوسیلهی فعالیتهای بشر ایجاد میشود. منظور از تغییر دما، افزایش یا کاهش دما است . علت عمومی آلودگی حرارتی، کاربرد آب بهعنوان خنککننده ( بخصوص در نیروگاهها ) است. اما آلودگی حرارتی معمولاً بهواسطهی رهاسازی آب خیلی سرد از منابع آبی عمیقی که پشت سدهای بزرگ قرار دارد نیز ایجاد میشود که میتواند اجتماع زیستمحیطی پایین رود را تغییر دهد.
- گستردهترین تعریف آلودگی حرارتی عبارت است از تنزل یا کاهش کیفیت آب بهواسطه هر فرایندی که دمای آب یک مجموعه را تغییر دهد.
آلودگی حرارتی از دو جنبه حائز اهمیت است. اول به دلیل تغییرات فیزیکی و شیمیایی که در آب ایجاد می کند و دوم به دلیل اثرات آن بر محیطزیست و زندگی آبزیان.
بسیاری از فاکتورهای فیزیکی آب تابع دما هستند. با افزایش دما، چگالی و لزجت کاهش مییابد که این خود باعث میشود که بر طبق قانون استوکس سرعت تهنشین شدن جامدات و رسوبگذاری افزایش یابد.
(۱-۲)
در فرمول (۱-۲)، سرعت رسوبگذاری، D شعاع ذره، µ لزجت دینامیکی، g شتاب گرانش، چگالی ذره جامد و چگالی شاره است. (Shaker ,2005 )