اعداد میانگن ۳ تکرار ± انحراف معیار میباشند. حروف بزرگ متفاوت در هر ردیف نشان دهنده وجود اختلاف آماری معنی دار در سطح ۰۵/۰ < p میباشد.
اجاق و همکاران[۲۲] در سال ۲۰۱۰ گزارش کردند که استفاده از عصاره دانه انگور در حداکثر غلظت در فیلمهای کیتوزان باعث کاهش فاکتور L و افزایش فاکتور a گردید که این امر نشان دهنده کاهش شفافیت و افزایش قرمزی در مقایسه با نمونه کنترل گردید که این خاصیت به دلیل حضور پلیفنلها خصوصا پروآنتوسیانیدینهای موجود در عصاره دانه انگور میباشد(۷۰).
Siripatrawan and Harte در سال ۲۰۱۰ گزارش کردند که عصاره چای سبز در ترکیب با فیلم کیتوزان باعث کاهش شفافیت فیلم میگردد(۸۳).
Thaworn و همکاران در سال ۲۰۱۱ تاثیر عصاره چوب درخت kiam را بر خصوصیات ضد میکروبی و مکانیکی فیلمهای هیدروکسی پروپیل متیل سلولز حاوی ۱ تا ۵ برابر از غلظت حداقل غلظت کشندگی تمامی باکتری ها (MBC[23]) عصاره چوب درخت Kiam را بررسی کردند. نتایج بدست آمده برای مقایسه اثر افزودن عصاره چوب درخت kiam به فیلمهای خوراکی هیدروکسی پروپیل متیل سلولز نشان داد که با افزودن عصاره چوب درخت kiam رنگ فیلمهای حاصل تیرهتر و قرمزتر گردید. افزودن عصاره چوب kiam به فرمولاسیون فیلمهای هیدروکسی پروپیل متیل سلولز باعث کاهش خاصیت trancparency فیلمها میگردد. فیلمهای هیدروکسی پروپیل متیل سلولز بدون عصاره چوب درخت kiam درای trancparency بالاتری بوده و با افزایش غلظت عصاره چوب درخت kiam در فرمولاسیون فیلمهای خوراکی هیدروکسی پروپیل متیل سلولز میزان خصوصیت trancparency فیلمها به میزان بیشتری کاهش پیدا می کند. کاهش در شفافیت می تواند به دلیل پراکندگی نور و جلوگیری از انتقال نور در اثر استفاده از عصاره چوب kiam در فرمولاسیون فیلمهای هیدروکسی پروپیل متیل سلولز باشد.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
شکل ۴‑۵: مقایسه غلضتهای مختلف عصاره مریم نخودی بر فاکتور L فیلمهای حاصل از نشاسته سیب زمینی
مقایسه فاکتور رنگ سنجی a
جدول ۴-۶ و شکل ۴-۶ نشان دهنده نتایج حاصل از مقایسه فاکتور رنگ سنجی a فیلمهای نشاسته سیب زمینی حاوی غلظتهای مختلف عصاره آبی گیاه مریم نخودی میباشد. همانطور که مشاهده می شود به صورت کلی افزودن عصاره آبی گیاه مریم نخودی باعث کاهش میزان فاکتور a فیلمهای نشاسته سیب زمینی گردیده است. نتایج تجزیه و تحلیل آماری در سطح احتمال ۰۵/۰ < p نشان داد که افزودن عصاره به فرمولاسیون فیلمها به طور معنی داری باعث کاهش فاکتور a گردیده و با افزایش غلظت عصاره این کاهش ادامه پیدا کرده است. کمترین میزان قرمزی در فیلم حاوی ۳۵% عصاره آبی مریم نخودی مشاهده شد که برابر ۵۴/۰±۳۷/۵- بدست آمد و کمترین میزان قرمزی در فیلم نمونه کنترل بدست آمد که برابر ۲۳/۰±۳۳/۲- بدست آمد.
جدول ۴‑۶: مقایسه غلضتهای مختلف عصاره مریم نخودی بر فاکتور a فیلمهای حاصل از نشاسته سیب زمینی
تیمار
فاکتور a
کنترل
A23/0±۳۳/۲-
۱۵ % عصاره مریم نخودی
A78/0±۱۱/۳-
۲۵% عصاره مریم نخودی
AB67/0±۵۶/۴-
۳۵% عصاره مریم نخودی
B54/0±۳۷/۵-
اعداد میانگن ۳ تکرار ± انحراف معیار میباشند. حروف بزرگ متفاوت در هر ردیف نشان دهنده وجود اختلاف آماری معنی دار در سطح ۰۵/۰ < p میباشد.
شکل ۴‑۶: مقایسه غلضتهای مختلف عصاره مریم نخودی بر فاکتور a فیلمهای حاصل از نشاسته سیب زمینی
مقایسه فاکتور رنگ سنجی b
جدول ۴-۷ و شکل ۴-۷ نشان دهنده تاثیر میزان افزودن عصاره آبی گیاه مریم نخودی بر میزان فاکتور b فیلمهای نشاسته سیب زمینی میباشد. نتایج بدست آمده نشان میدهد افزودن عصاره آبی گیاه مریم نخودی باعث افزایش میزان زردی فیلمهای نشاسته سیب زمینی گردیده است. نتایج تجزیه و تحلیل آماری نشان میدهد که اختلاف آماری معنی داری بین نمونه کنترل و سایر نمونهها وجود دارد و با افزایش غلظت عصاره آبی میزان زردی به میزان بیشتری افزایش پیدا کرده است که کمترین میزان زردی مربوط به نمونه کنترل و بیشترین میزان زردی مربوط به نمونه حاوی ۳۵% عصاره آبی گیاه مریم نخودی بوده است.
جدول ۴‑۷: مقایسه غلضتهای مختلف عصاره مریم نخودی بر فاکتور b فیلمهای حاصل از نشاسته سیب زمینی
تیمار
فاکتور b
کنترل
D07/1±۶۷/۲