c14/0 ۱۱/۶
c14/0 ۲۲/۶
۲۰ درصد
ab02/0 ۹۲/۲
c01/0 ۴۱/۳
d12/0 ۰۱/۴
c02/0 ۳۲/۴
d08/0 ۸۴/۵
c09/0 ۹۷/۵
۴۰ درصد
b04/0 ۸۰/۲
d07/0 ۸۵/۲
e02/0 ۵۲/۳
c11/0 ۰۸/۴
e014/0 ۸۸/۴
d14/0 ۴۸/۵
میانگین انحراف معیار۳=n
حروف کوچک مشترک(در هر ستون) نشان از عدم تفاوت معنی دار و حروف مختلف کوچک وجود تفاوت معنی دار در تیمارهای مختلف
باکتریهای سرمادوست گرم منفی، گروه اصلی میکروارگانیزم های مسئول فساد ماهی تازه نگهداری شده به صورت سرد هستند(گرام و هوس، ۱۹۹۶)[۲۰۵]. بار باکتریایی مجاز برای سایکروتروفیکهای هوازی(سرمادوگرا) log CFU/g7 گزارش شده است(گیمینز و همکاران، ۲۰۰۲)[۲۰۶]. باکتریهای سایکوتروفیک و عمدتا گونه های سودوموناسها، آنزیمهای لیپاز و فسفولیپاز را تولید میکنند که سبب افزایش اسید چرب آزاد می شوند(کوموداوالی و همکاران، ۲۰۰۸)[۲۰۷]. کوموداوالی و همکاران (۲۰۰۸) در مطالعه ای نشان دادند که تیمار کردن با عصاره چای سبز در بازدارندگی از سودوموناس ها به همان اندازه که سبب کاهش سطوح آمین های بیوژن شود مفید است ۰مطابق جدول(۴-۹) شمار باکتری های سرماگرا با افزایش زمان نگهداری افزایش پیدا کرد، به طوری که این فزایش در نمونه شاهد شدت بیشتری را به خصوص در انتهای دوره نگهداری نشان داد و مقدارش به۳۵/۷ رسید که بیشتر از حد مجاز مصرفی می باشد. در حالی که در سایر تیمار های مورد مطالعه به خصوص تیمار ۲۰ و۴۰ درصد این مقدار به طور معنی داری(۰۵/۰P<) کمتر از حد مجاز بود. که نشان دهنده تاثیر معنی دار عصاره چای سبز به کار برده شده به عنوان آنتی باکتریال میباشد. با توجه به مقایسه بین تیمارهای مختلف نتایج کمترین مقدار بار باکتریهای سرماگرا در انتهای دوره را در نمونه های ۲۰ و ۴۰ درصد عصاره به ترتیب با مقادیر ۹۷/۵ و ۴۸/۵ مشاهده شدو مطابق جدول۴-۹) افزایش باکتریهای سرمادوست در طول زمان نگهداری در تیمارهای مختلف معنی دار(۰۵/۰P<) بود که با نتایج به دست آمده توسط ماکسیز و همکاران(۲۰۰۹) و سالام(۲۰۰۶)[۲۰۸] در مطالعه بر روی ماهی قزل آلای رنگین کمان و ماهی آزاد اقیانوس آرام مطابقت دارد. در مطالعه کوموداوالی و همکاران (۲۰۰۸) گوشت قرمز تیمار شده با عصاره چای سبز در شرایط نگهداری هوازی در دمای ۲۵ درجه سانتی گراد نسبت به تیمار شاهد به طور معناداری دارای شمار سودوموناس کمتری بود( p<0/05). به طوری که در نمونه شاهد میزان شمار کل سودوموناس ها در پایان روز دوم نگهداری به log cfu/g 44/9 رسید در حالی که در نمونه تیمار شده با عصاره چای سبز این میزان در انتهای روز چهارم نگهداری به log cfu/g98/5 رسیدکه در محدوده مجاز قرار داشت. در مطالعه تیزیکاز و همکاران (۲۰۰۷)[۲۰۹] میزان شمار باکتریهای سودوموناس در دو گونه از تون ماهیان طی ۱۲روز نگهداری در یخ به طور معنی داری افزایش یافت گرچه که در انتهای دوره از میزان مجاز فراتر نرفت. در مطالعه چایتری و همکاران [۲۱۰]۲۰۰۴ در مدت ۱۸ نگهداری ماهی کامل قزل آلای رنگین کمان در یخ شمار باکتری های سودوموناس در انتهای دوره نگهداری به میزان log cfu/g 6 رسید.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
۴-۳-۳ مقادیر انتروباکتریاسه[۲۱۱]
مقادیر باکتریهای انتروباکتریاسه در جدول شماره (۴-۹) نشان داده شده است. نتایج حاصل از مقایسه میانگینها نشان داد که با گذشت زمان در تمامی تیمارها مقادیر باکتریهای انتروباکتریاسه افزایش یافته که البته این افزایش در تیمار کنترل شدیدتر بود، به طوریکه در انتهای دوره بیشترین بار باکتریایی () را داشت. در مقایسه تیمارهای مختلف با تیمار شاهد از زمان ۴ دوره نگهداری به بعد اختلاف معنی داری ( p<0/05) مشاهده شد. در مقایسه تیمارهای مختلف حاوی درصد های مختلف عصاره در فیلم بسته بندی تیمار ۴۰ درصد دارای کمترین میزان بار باکتریایی ()بود.
جدول۴-۹٫ مقادیر باکتری های انتروباکتریاسه برای تیمارهای مختلف نسبت به زمان برحسب log cfu/g
تیمار
زمان نگهداری(روز)
۰
۴
۸
۱۲
۱۶
۲۰