در این پژوهش برای تجزیه و تحلیل داده ها در هفت جدول محقق ساخت، از طیف لیکرت ( خیلی کم تا خیلی زیاد) و (خیلی مخالفم تا خیلی موافقم) استفاده شد. اطلاعات به دست آمده از پرسشنامه ها، کدگذاری شده و با بهره گرفتن از نرم افزار آماری (v20)spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد، که در بخش آمار توصیفی از فراوانی، درصد فراوانی درصد تجمعی، میانگین، بیشینه، کمینه، انحراف معیار و همچنین اولویتبندی گویه های مورد نظر استفاده شده و در بخش آمار استنباطی نیز از آزمونهای پارامتری و ناپارامتری مقایسهای میانگین، تحلیل عاملی، آزمون همبستگی و تحلیل مسیر استفاده شد.
۸-۳ سطح بندی متغیرهای پذیرش نهادههای زیستی از دیدگاه گندمکاران
جهت توصیف پراکندگی ادراک از سودمندی، ادراک از سهولت، نگرش، تمایل و رفتار افراد، با توجه به اینکه پاسخها در دامنه بین یک (کاملا مخالفم) و پنج (کاملا موافقم) قرار داشتند. ابتدا فراوانی جمع گویه های هر یک از متغیرهای وابسته پژوهش اندازه گیری شده، سپس میانگین، انحراف معیار، کمینه و بیشینه هریک از اجزای وابسته مدل در فرمول ISDM قرار داده شد و پس از محاسبه در هر مرحله، داده ها ریکود شده و فراوانی داده های ریکود شده اندازه گیری گردیده و با توجه به بیشترین فراوانی در هر یک از اجزای مدل، میزان مطلوب یا نامطلوب بودن هر یک از اجزاء مدل مشخص گردیده است. میزان پراکندگی ادراک از سودمندی، ادراک از سهولت، نگرش، تمایل و رفتار با بهره گرفتن از فرمول ISDM به شرح زیر تقسیم شد.
A ≤ Mean - Sd ≥ Min : نامطلوب=A
Mean- Sd ≤ B ≤ Mean :نسبتا نامطلوب B =
Mean- Sd ≤ B ≤ Mean+ Sd :نسبتا مطلوب C=
Mean+ Sd ≤ Max : مطلوب D=
۹-۳ شناسایی منطقه مورد مطالعه
شهرستان دورود شهرستانی در شرق استان لرستان است. مساحت شهرستان دورود ۱۳۲۶ کیلومتر مربع است که ۷/۴٪ خاک لرستان را شامل میشود. این شهرستان بین ۴۹ درجه و ۴۱ دقیقه طول شرقی و ۳۳ درجه و ۲۸ دقیقه عرض شمالی و در ارتفاع ۴۵۰ متری از سطح دریا قرار دارد. از شمال به شهرستان بروجرد و شهرستان سربند، از شرق به شهرستان ازنا، از جنوب به شهرستان الیگودرز و از غرب به شهرستان خرمآباد محدود است. آب و هوای معتدل کوهستانی دارد و متوسط بارش سالانه آن ۵۸۰ میلیمتر است. شهرستان دورود در دامنه رشته کوه زاگرس و در نزدیکی اشترانکوه قرار گرفته است. دو سر شاخه رود دز یکی از شمال و یکی از شرق در دورود به هم میپیوندند و با نام رود سزار سرچشمه اصلی رود دز میشوند. از آب این رودها جهت مصارف مختلف از جمله کشاورزی و صنعت استفاده میشود. در این شهرستان محصولاتی نظیر گندم، چغندر، محصولات باغی و حبوبات و غیره کشت میگردد. اقتصاد دورود بر پایه دامداری، کشاورزی و صنایع است و صادرات آن شامل هر سه گروه فوق است. میزان اراضی گندم در شهرستان دورود بیش از ۱۶ هزار و ۷۵۰ هکتار است. پوشش گیاهی دورود شامل جنگلهای بلوط گردو، بادام، گز، صنوبر، انجیر، پسته وحشی، شقایق و غیره میباشد. جمعیت شهرستان دورود در سال ۱۳۹۰ برابر با ۱۶۹۰۰۰ نفر بوده است. از این تعداد، ۹۷۷/۱۱۹ نفر در نقاط شهری و بقیه در مناطق روستایی ساکن هستند. تعداد خانوارهای این شهرستان ۸۱۹/۴۲ نفر است. این شهرستان، یکصد و دهمین شهرستان پرجمعیت کشور است. این شهرستان دارای ۵ دهستان است که عبارتند از : دهستان ژان، دهستان حشمت آباد، دهستان چالانچولان، دهستان کاغه شمالی، دهستان کاغه جنوبی.
دهستان حشمتآباد در جنوب شرقی شهرستان دورود واقع شده است. فاصله این روستا تا مرکز شهرستان ۷ کیلومتر میباشد. این دهستان دارای ۷۵ رشته قنات و ۱۱۳ حلقه چاه کشاورزی است. محصول عمده تولیدی در دهستان حشمتآباد گندم است و بیشترین میزان تولید محصول گندم را نسبت به ۴ دهستان دیگر در شهرستان دورود دارد. کشاورزان این منطقه در کشت محصول گندم از نهادههای شیمیایی استفاده میکنند. نهادههای مصرفی در کشت گندم توسط کشاورزان این منطقه کود پتاس، فسفات، ازت و سایر کودهای شیمیایی میباشد. تعداد محدودی از کشاورزان در این منطقه از نهادههای زیستی نظیر کودهای حیوانی، مالچ، کودسبز، کود زیستی و کمپوست استفاده میکنند. در واقع کشاورزان با بهره گرفتن از کودهای شیمیایی بسیار زیاد مبادرت به تولید محصول میکنند که متاسفانه این موضوع آلودگی محصول، آب و خاک را به دنبال دارد. کشاورزان معتقد هستند که مصرف بیشتر کود و سموم شیمیایی در تولید گندم، میزان تولید و عملکرد محصول را بالا میبرد. به همین خاطر از کود و سموم شیمیایی بیش از مقدار نرمال آن در کشت گندم استفاده میکنند.
فصل چهارم
یافتهها و بحث
۱-۴ مقدمه
در این فصل یافته های مربوط به داده های حاصل از بررسی میدانی که پس از جمعآوری، کدگذاری و با کمک نرم افزار SPSSwin20 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند، در قالب جداول آماری همراه با تحلیلهای مربوطه، به منظور پاسخ به سوالات مطالعه، آزمون سوالات و در راستای اهداف مطالعه آورده شده است. در این فصل در دو بخش مجزا و مرتبط با هم یعنی یافته های توصیفی و یافته های استنباطی تدوین گردیده است.
۲-۴ یافته های توصیفی
نظر به اهمیت شناخت ویژگیهای عمومی نمونه تحقیق در درک و تفسیر یافتهها، اطلاعات مربوط به ویژگیهای عمومی پاسخگویان ارائه گردیده است.
۱-۲-۴ توزیع فراوانی سن پاسخگویان
یافته های حاصل از توزیع فراوانی سن پاسخگویان در جدول شماره ۱-۴ قابل مشاهده است. نتایج جدول۱-۴ نشان میدهد که بیشینه سن پاسخگویان ۹۱ سال، کمینهی آن ۲۰ سال و میانگین گروه سنی ۶۶/۴۶ سال بوده است. بیشترین فراوانی مربوط به گروه سنی بیشتر از ۵۱ سال(۵/۳۵ درصد) و کمترین فراوانی مربوط به گروه سنی کمتر از ۳۰ سال(۱/۱۶ درصد) میباشد.
جدول۱-۴ توزیع فراوانی سن پاسخگویان
متغیر | گروه سنی | فراوانی | درصد معتبر | درصد تجمعی |
سن | ۳۰ > ۴۰-۳۰ سال ۵۱-۴۱ سال ۵۱< جمع کل |
۴۰ ۵۸ ۶۲ ۸۸ ۲۴۸ |
۱/۱۶ ۴/۲۳ ۰/۲۵ ۵/۳۵ ۱۰۰ |
۱/۱۶ ۵/۳۹ ۵/۶۴ ۱۰۰ - |
کمینه ۲۰ | بیشینه ۹۱ |