M
M
M
M
M
M
S
M
S
M
M
M
S
M
M
M
M
M
M
M
S
S
M
به راحتی میتوان مشاهده نمود که اکثر مقالات مدل شبکه پویا و گسسته کاربردی برای مسائل مکانیابی تسهیلات، قطعی شده است. به دلیل مشکلات در حل مسائل احتمالی تحقیق در مورد مسائل مکانیابی تسهیلات تحت عدم قطعیت کمتر وجود دارد، اگرچه عدم قطعیت یکی از چالشبرانگیزترین مسائل است (پلاستریا،۱۹۹۵).همچنین، علاوه بر این بسیاری از ادبیات موضوع مسائل مکانیابی تسهیلات به ظرفیت محدود میپردازند. تنها تعداد اندکی از مقالات مربوط به p ـ میانه و یا مسائل مکانیابی تسهیلات بدون محدودیت ظرفیت میباشد.علاوه بر این تعداد زیادی از مسائل مکانیابی تسهیلات برای چندسطحی در مقایسه با یک سطحی میباشند و نتیجهگیری مهم دیگر اینکه بسیاری از مدلهای موجود به چند کالایی تمرکز دارند تا تک کالایی.درنهایت، بایدتوجه داشت که نیمی از مقالات با مسائل مکانیابی تسهیلات با ظرفیت محدود و چندسطحی و چند کالایی مراجعه پیدا میکنند.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
همانطور که در قسمت ۲-۳-۲-۴ تمرکز داده شد، دلیل آن این است که این مسائل برای مدلسازی برنامههای کاربردی جهان واقعی، مفید واقع شدهاند.
۲-۴-۱- بهینهسازی شبکه مکانیابی تسیهلات پویا و گسسته
در این بخش مروری بر انواع توابع هدف و اندازهگیری عملکرد آنها ارائه میگردد.
علاوه بر این، یک بینش از انواع روشها که برای حل مسائل مورد استفاده قرار گرفته، ارائه شده است.
درجدول( ۲-۲ )مجموعهای از ادبیات مطرح باتوجه تابع هدف (سنجش عملکرد) ارائه شده است. بسیاری از مقالات هدفشان، حداقل نمودن هزینه است. این هدف بهطور کلی بعنوان تنها هدفی است که بستگی به مجموع هزینههای اجزاء را دارد.
اگرچه، بسیاری از فعالیتهای کسب و کار، فعالیتهای سوداگرانه هستند تا حداکثر سود را بدست آورند اما در ادبیات موضوع توجه کمتری به آن گردیده است. دو دسته مختلف از حداکثرسازی سود وجود دارد:
به حداکثر رساندن درآمد منهای هزینهها
حداکثر سود پس از کسر مالیات
علاوه بر این، تحت یک هدف حداکثرسازی سود ممکن است همیشه تمام خواستههای مشتریان بهعلت هزینههای بالای سرویس و نگهداری، مقرون به صرفه نباشد.با این وجود، بهینهسازی شامل چند هدف است. معمولاً بهرهوری از منابع و رضایت مشتری نیز علاوه بر جنبههای اقتصادی بررسی میگردد.
جدول۲-۲- طبقهبندی مدلهای موجود باتوجه به اقدامات و عملکرد آنها(اروپادی جوچیم،۲۰۱۲)
جدول(۲-۳) طبقهبندی ادبیات موضوع از نظر روشهای حل برای مکانیابی تسهیلات پویا و گسسته را نشان میدهد.
ثانیاً، اگر از جنبههای سرمایهگذاری خاصی مورد توجه قرار گرفته شده به مسائل برنامهریزی بلندمدت حداکثرسازی ارزش خالص فعلی[۳۵] (NPV) هدف بسیار و مناسبتری خواهد بود. همانطور که در ادبیات موضوع مشاهده میشود. مقالات کمی به مدل استفاده از NPV بعنوان تابع هدف توجه کرده اند. تنها ناراهارایستی و همکاران[۳۶] و و ناراهارایستی و کریمی به این نوع مدل از تابع هدف پرداختهاند. از اینرو، هدف از مدل ارائه شده در فصل ۳ به حداکثر رساندن NPV از جریانهای نقدینگی و تجزیه و تحلیل سود به دست آمده در طول افق برنامهریزی طولانی مدت می باشد.
روش های حل بطور کلی به دو گروه متمایز می شود:
رویکردهای مقاصد ـ عام (همراه با نرمافزارهای تجاری شده یا نشده)
رویکردهای پیکربندی شده خاص
درهریک از آنها دو نکته مد نظر است اول اینکه روشهای برنامهریزی ریاضی برای حل یک مسئله برای رسیدن به راه حل های بهینه یا نزدیک بهینه بعنوان حلکننده عمومی، با رویکرد دقیق و دوم روشهای حاضر و آماده بهعنوان حل کنندهی عمومی، با رویکرد ابتکاری.