عوامل پس آیندی: مزایا و معایب مربی گری:
مزایا: بر اساس دیدگاه مشارکت کنندگان، در این مطالعه دو مزیت فردی و دو مزیت سازمانی تشخیص داده شد که با بکارگیری مربی گری در فعالیت های آموزش و بهسازی حاصل می گردد.
ویژگی های درونی
ویژگی های بیرونی
بهسازی محتوایی و ارتباطی
مالی
مزایای
سازمانی
مزایای
فردی
شکل ۶-۴: مزایای مربی گری
-
-
- مزایای فردی:مزایای فردی مربی گری را می توان در قالب دو مقوله فرعی ویژگی های درونی و ویژگی های بیرونی تقسیم بندی نمود. مصاحبه شوندگان “بالا رفتن تعهد سازمانی"، “بالا رفتن احساس رضایت در کارکنان"، “کاهش استرس"، “خودآگاه شدن افراد نسبت به قوتها و کاستیهای خود” را از مزایای فردی مربی گربی برشمردند که بر اساس تحلیل مصاحبه ها در زمره ویژگی های درونی این مزایای قرار گرفت. برای نمونه اکثر کارشناسان آموزش اذعان داشتند که مربی گری منجر به خودآگاهی افراد می گردد. مثلاً مصاحبه شونده شماره ۲ در این رابطه می گوید:
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
-
“مربی گری باعث می شود تا افراد خودشان را بهتر بشناسند، از ضعف ها وقوت های خود آگاهی یابند و خودشان را بهتر به سازمان معرفی نمایند که در نهایت منجر به ایجاد انگیزه و احساس رضایت در آن ها میگردد".
عدم جدا کردن فرد از محیط کارش، بهبود تصمیم گیری ها، توانایی حل مسأله و ایجاد یادگیری خود راهبر (مستقل) از جمله عواملی هستند که جزء ویژگی های بیرونی مربی گری قرار می گیرند. به عنوان مثال مصاحبه شونده شماره ۱ اشاره داشت:
“دیگر مزیت مربی گری این است که لازم نیست فرد از کارش جدا گردد. در واقع یادگیری در حین کار است بخاطر اینکه آموزش های عملی و کاربردی است که دستیابی به اهداف را راحت تر می کند و میتوان زمان زیادی را خرید".
- مزایای سازمانی:با توجه به نظرات کارشتاسان آموزش ، مزایای سازمانی مربی گری را می توان در قالب دو مقوله فرعی بهسازی محتوایی ـ ارتباطی و مالی خلاصه نمود. بر اساس تحلیل نتایج حاصل از مصاحبه می توان بالا رفتن اثربخشی آموزش ها، بهبود تعاملات و ارتباطات سازمانی و پر کردن شکاف میان حوزه نظر و عمل را برای این گروه در نظر گرفت. برجسته ترین این مزایا بالا رفتن اثربخشی آموزش هاست که تمامی کارشناسان به آن اشاره داشتند. به عنوان نمونه مصاحبه شونده شماره ۵ بر این باور است که:
“تمام مربی گری به اثربخش تر شدن آموزش ها کمک می کند، یعنی مربی گری زمینه ای را ایجاد میکند که آموزش ها اثربخش باشند و اثربخشی آموزش ها در سازمان بالا برود و هزینه های بی خود آموزشی را پایین می آورد".
مصاحبه شونده شماره ۶ در این زمینه از میان رفتن شکاف آموزشی بیان کرد: