درصد
کشاورزی
۵۷۱۸
۶/۴۳
۱۸۴۷۵
۱۹/۳۴
صنعت و معدن
۳۵۱۸
۳/۱۹
۱۳۶۷۲
۳/۲۰
خدمات
۴۸۷۶
۲/۳۷
۲۱۱۷۲
۱۸/۳۹
سایر
-
-
۷۱۹
۳۳/۱
مأخذ: نتایج سرشماری نفوس و مسکن شهرستان رضوانشهر سال های ۱۳۷۵ و ۱۳۸۵
بررسی آمار نشان می دهد که بخش خدمات با ۱۸/۳۹ درصد شاغلین بیشترین فعالیت اقتصادی شهرستان است و بخش کشاورزی نیز در رتبه دوم با ۱۹/۳۴ درصد شاغلین رضوانشهر را به خود اختصاص داده و ۳/۲۵ درصد جمعیت نیز در بخش صنعت مشغول به کار هستند. اقتصاد این شهرستان متکی بر کشاورزی و دامداری است. مهمترین محصولات کشاورزی آن برنج، گندم، جو و ذرت است که به صورت سنتی و نیمه صنعتی کشت می شود. از دیگر فعالیت های رایج در منطقه می توان باغ داری، تکثیر گیاهان دارویی و زینتی و پرورش ماهیان سرد آبی و گرم آبی و خاویاری، زنبور داری، پرورش شترمرغ بطور کاملاً صنعتی، پرورش کرو ابریشم و تولید سفال و سرامیک اشاره کرد. کارخانه چوب و کاغذ ایران (چوکا) مهمترین کارخانه چوب در سطح خاورمیانه در این شهرستان واقع شده است.
۲-۸-۹) دین و مذهب
دین اکثریت قریب به اتفاق ساکنان شهرستان رضوانشهر اسلام است که به دو مذهب شیعه و سنی تقسیم می شود. شیعیان اکثریت جمعیت شهرستان را به ویژه در مناطق شهری و جلگه ای را تشکیل می دهند و می توان گفت که تمامی گیلک ها و آذری های شهرستان شیعه دوازده امامی هستند. تالشی ها و کردهای شهرستان که بیشتر در مناطق کوهستانی و ییلاقی و روستاهای پره سر اقامت دارند، دارای مذهب سنی شافعی هستند و با توجه به نزدیکی اعتقادات شاخه شافعی اهل سنت به اعتقادات شیعیان، نزدیکی زیادی بین اهل سنت و شیعه شهرستان وجود دارد و این شهرستان نمونه خوبی از همزیستی و ادغام این دو مذهب است.
۲-۸-۱۰) قومیت و زبان
اکثریت مردم شهرستان در قسمت جلگه ای و شهر در بخش مرکزی و دهستان گیل دولاب گیلک و به زبان گیلکی صحبت می کنند. تالشی ها قومیت دیگری هستند که بیشتر در مناطق کوهپایه ای و بخش پره سر و دهستان ارده اکثریت دارند و به زبان تالشی صحبت می کنند. ترک های مهاجر از منطقه خلخال و روستاهای اطراف آن نیز درصد زیادی از جمعیت شهرستان را به خود اختصاص داده که از حدود یک قرن قبل به این شهرستان مهاجرت کرده اند و جمعیت آنها افزایش یافته است و به زبان ترکی صحبت می کنند. تعداد قابل ملاحظه ای از قومیت کرد نیز در شهرستان زندگی می کنند که به زبان کردی تکلم می کنند.
۲-۸-۱۱) انتخابات
همگام با تمام مناطق کشور، مردم شهرستان نیز پس از پیروزی انقلاب اسلامی برای مشارکت در اداره کشور در تمامی انتخابات برگزار کننده حضور فعال و گسترده ای داشته اند. درصد مشارکت مردم شهرستان در سه دوره آخر هر یک از انتخابات مهم برگزار شده ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و شوراهای شهر و روستا به شرح زیر است:
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۲-۸-۱۱-۱) انتخابات ریاست جمهوری
جدول ۲-۸-۱۱-۱) درصد مشارکت مردم شهرستان رضوانشهر در انتخابات ریاست جمهوری
دوره انتخابات
سال برگزاری
درصد مشارکت
دوره نهم