فرزند و مادر
.۳۵
پدر و مادر
۰٫۰۰۱
نمودار (۴۷- ۴) میانگین نمره خود ابرازی به تفکیک نقش افراد در خانواده
با توجه به جداول و نمودار فوق چون P< 0.05 میباشد، فرض برابری ابرازی در فرزندان،پدران و مادران در سطح ۵ درصد رد می شود و تفاوت معناداری بین فرزندان،پدران و مادران از نظر ابرازی در سطح ۵ درصد مشاهده می شود. برای پی بردن به تفاوت ها نقش ها دو بدو مقایسه شده اند و با توجه به مقادیر p بین پدر و فرزند و بین مادر و فرزند از نظر ابرازی تفاوت معناداری در سطح ۵ درصد وجود دارد ولی بین مادر و پدر تفاوتی وجود ندارد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
فصل پنجم
بحث و نتیجه گیری
بحث و نتیجه گیری :
مقدمه
در این فصل به بحث و نتیجه گیری در خصوص اهداف و سوالات تحقیق و فرضیه های ارائه شده پرداخته و در پایان در رابطه با محدودیت های موجود و پیشنهاداتی برای مسئولین و پژوهشگران بعدی که علاقه مند به موضوع ” رابطه هوش هیجانی با مقیاس ارزیابی انطباق پذیری و همبستگی خانواده در سطح شهرستان فلاورجان در سال (۱۳۹۰-۱۳۸۹) ” می باشند ارائه خواهد شد .
خلاصه طرح تحقیق
روش مناسب در این تحقیق، توصیفی از نوع همبستگی است.هدف اصلی پژوهش ” بررسی رابطه هوش هیجانی با مقیاس ارزیابی انطباق پذیری و همبستگی خانواده در سطح شهرستان فلاورجان در سال (۱۳۹۰-۱۳۸۹) ” می باشد. جهت اجرای پژوهش از بین جامعه آماری ۱۵۰ نفر در سه گروه ۵۰ نفر پدر، ۵۰ نفر مادر و ۵۰ نفر فرزند ) به روش نمونهگیری تصادفی ساده انتخاب شدند.برای جمع آوری اطلاعات لازم در این پژوهش از پرسشنامه هوش هیجانی بار – اٌن ، اعتبار پرسشنامه با بهره گرفتن از روش آلفای کرونباخ برای پسران ۷۴/۰ و برای دختران ۶۸/۰ و برای کل افراد ۹۶/۰ گزارش شده است و پرسشنامه ازریابی انطباق پذیری و همبستگی خانواده(م ا ا ه خ - III) ، ، اعتبار پرسشنامه مقیاس ازریابی انطباق پذیری و همبستگی خانواده(م ا ا ه خ - III) با آلفای ۶۸/۰ برای کل ابزار، آلفای ۷۷/۰ برای همبستگی خانواده، و آلفای ۶۲/۰ برای انطباق پذیری خانواده، استفاده شد .
یافته های تحقیق
با توجه به تحقیقات انجام شده می توان انتظار داشت که بین هوش هیجانی و انطباق پذیری و همبستگی خانواده رابطه وجود داشته باشد. بنابراین، هدف از پژوهش حاضر:
۱) پیش بینی روابط انطباق پذیری و همبستگی خانواده از طریق هوش هیجانی
۲) پیش بینی ابعاد روابط مؤثر خانوادگی( انطباق پذیری و همبستگی خانواده) از طریق ابعاد هوش هیجانی (درک عواطف، کنترل عواطف، مهارتهای اجتماعی و خوش بینی، …) است.
در این تحقیق سعی شد که با در نظر گرفتن عوامل مختلف، میزان رابطه بین هوش هیجانی با مقیاس ارزیابی انطباق پذیری در سال۱۳۹۰_۱۳۸۹ که به عنوان نمونهای از جامعه ایران انتخاب شده بود سنجیده شود؛ که پس از تجزیه و تحلیل دادهها با بهره گرفتن از روشهای آماری (شاخصهای آمار توصیفی، آزمون ضریب همبستگی پیرسون) ،آزمون F ، آزمون کروسکال والیس، آزمون آنالیزم واریانس و ولیل کاکسون در برنامه spss ، نتایج حاصل نشان داد :
فرضیه ۱٫ بین خود آگاهی و انطباق پذیری رابطه معناداری فقط بین مادران و فرزندان وجود دارد.
براساس یافته جدول مشاهده می گردد بین خود آگاهی و انطباق پذیری در خانواده فقط در بین مادران (۰/۵ r=،p=0/001) و فرزندان(r=0/44،p=0/007) رابطه معنادار مشاهده گردید. اما مشخص شد که این رابطه در پدران (r=0/13،p=0/4)، معنی دار نمی باشد(۰۵/۰≤p ).
فرضیه ۲٫ بین خود ابرازی و انطباق پذیری رابطه معنا داری وجود دارد.
براساس یافته جدول مشاهده می گردد بین خود ابرازی با انطباق پذیری در سطح ۰۵/۰≤p معنی دار نبوده بنابراین بین خود ابرازی و انطباق پذیری در پدران(r=-0/09،p=0/6)، مادران(r=-0/033،p=0/84)، فرزندان(r=0/19،p=0/25)، رابطه معنی دار وجود ندارد .
فرضیه ۳٫ بین احترام به خود و انطباق پذیری رابطه معنا داری وجود دارد.
براساس یافته جدول مشاهده می گردد بین احترام به خود و انطباق پذیری در خانواده فقط در بین مادران (۰/۳۴ r=،p=0/04) و فرزندان(r=0/4،p=0/009) رابطه معنادار مشاهده گردید،. اما مشخص شد که این رابطه در پدران (r=0/15، p=0/13معنی دار نمی باشد.
فرضیه ۴٫ بین خود شکوفایی و انطباق پذیری رابطه معنا داری وجود دارد.
براساس یافته جدول مشاهده می گردد بین خود شکوفایی با انطباق پذیری در سطح ۰۵/۰≤p معنی دار نبوده بنابراین بین خود شکوفایی و انطباق پذیری در پدران(r=0/04،p=0/8)، مادران(r=0/07،p=0/65)، فرزندان(r=0/093،p=0/58)، رابطه معنی دار وجود ندارد .
فرضیه ۵. بین استقلال و انطباق پذیری رابطه معنا داری وجود دارد.
براساس یافته جدول مشاهده می گردد بین استقلال با انطباق پذیری در سطح ۰۵/۰≤p معنی دار نبوده بنابراین بین استقلال و انطباق پذیری در پدران(r= 0/045 ،p= 0/8)، مادران(r= 0/22 ،p= 0/18)، فرزندان(r= 0/06 ،p= 0/7)، رابطه معنی دار وجود ندارد .
فرضیه ۶. بین همدلی و انطباق پذیری رابطه معنا داری وجود دارد.
براساس یافته جدول مشاهده می گردد بین همدلی و انطباق پذیری در خانواده فقط در بین مادران (r=0/6، p=< 0/001) و فرزندان(r=0/57،p=< 0/001) رابطه معنادار مشاهده گردید،. اما مشخص شد که این رابطه در پدران (r=0/27، p=0/08)،معنی دار نمی باشد.
فرضیه ۷. بین رابطه بین فردی و انطباق پذیری رابطه معنا داری وجود دارد.
براساس یافته جدول مشاهده می گردد بین رابطه بین فردی و انطباق پذیری در خانواده فقط در بین مادران (r=0/39، p=0/014) و فرزندان(r=0/58،p=< 0/001) رابطه معنادار مشاهده گردید،. اما مشخص شد که این رابطه در پدران (r=0/091، p=0/56)،معنی دار نمی باشد.
فرضیه ۸٫ بین مسئولیت پذیری اجتماعی و انطباق پذیری رابطه معنا داری وجود دارد.
براساس یافته جدول مشاهده می گردد بین مسئولیت پذیری اجتماعی و انطباق پذیری در خانواده فقط در بین مادران (r=0/33، p=0/04) و فرزندان(r=0/4،p=0/009) رابطه معنادار مشاهده گردید،. اما مشخص شد که این رابطه در پدران (r=0/22، p=0/15)،معنی دار نمی باشد.
فرضیه ۹٫ بین واقع گرایی و انطباق پذیری رابطه معنا داری وجود دارد.
براساس یافته جدول مشاهده می گردد بین واقع گرایی با انطباق پذیری در سطح ۰۵/۰≤p معنی دار نبوده بنابراین بین واقع گرایی و انطباق پذیری در پدران (r= -0/033،p= 0/8)، مادران (r= 0/05 ،p= 0/76)، فرزندان (r= -0/12 ،p= 0/48)،رابطه معنی دار وجود ندارد .
فرضیه ۱۰٫ بین انعطاف پذیری و انطباق پذیری رابطه معنا داری وجود دارد.
براساس یافته جدول مشاهده می گردد بین انعطاف پذیری با انطباق پذیری در سطح ۰۵/۰≤p معنی دار نبوده بنابراین بین انعطاف پذیری و انطباق پذیری در پدران (r= 0/02،p= 0/9)، مادران (r=0/11 ،p=0/5)، فرزندان (r= 0/05 ،p= 0/76)،رابطه معنی دار وجود ندارد .
فرضیه ۱۱٫ بین حل مسئله و انطباق پذیری رابطه معنا داری وجود دارد.
براساس یافته جدول مشاهده می گردد بین حل مسئله و همبستگی خانواده فرزندان (r=0/36،p=0/03 )، رابطه معنی داری وجود دارد. اما مشخص شد که این رابطه در مادران (r=0/24،p=0/24) و پدران (r=-0/59،p=0/7)، معنی دار نمی باشد.
فرضیه ۱۲٫ بین تحمل استرس و انطباق پذیری رابطه معنا داری وجود دارد.
براساس یافته جدول مشاهده می گردد بین تحمل استرس با انطباق پذیری در سطح ۰۵/۰≤p معنی دار نبوده بنابراین بین تحمل استرس و انطباق پذیری در پدران( r=-0/05،p= 0/77)، مادران (r= 0/1 ،p= 0/55)، فرزندان (r= 0/06،p= 0/7)،رابطه معنی دار وجود ندارد .
فرضیه ۱۳٫ بین کنترل تکانه و انطباق پذیری رابطه معنا داری وجود دارد.
براساس یافته جدول مشاهده می گردد بین کنترل تکانه با انطباق پذیری در سطح ۰۵/۰≤p معنی دار نبوده بنابراین بین کنترل تکانه و انطباق پذیری در پدران( r=0/048،p= 0/76)، مادران (r=0/07، p=0/7)، فرزندان (r= 0/07،p= 0/7)،رابطه معنی دار وجود ندارد .
فرضیه ۱۴٫ بین خوش بینی و انطباق پذیری رابطه معنا داری وجود دارد.
براساس یافته جدول مشاهده می گردد بین خوش بینی و انطباق پذیری در خانواده فقط در بین مادران (r=0/39، p=0/014) و فرزندان(r=0/55،p=< 0/001) رابطه معنادار مشاهده گردید،. اما مشخص شد که این رابطه در پدران (r=0/23، p=0/13)،معنی دار نمی باشد.
فرضیه ۱۵٫ بین شادمانی و انطباق پذیری رابطه معنا داری وجود دارد.