۱۰
استرالیا
۰۴/۲
۱۱
اسپانیا
۰۰/۲
۱۲
آمریکا
۰۸/۱
۱۳
سایر بازارها
۰۳/۱۷
جمع
۱۰۰
۳-۳- روش نمونهگیری و حجم نمونه
در این تحقیق از روش نمونهگیری در دسترس استفاده شدهاست که این روش جزء روشهای غیرتصادفی میباشد. و حجم نمونه، به صورت زیر تعیین شدهاست.
از آن جایی که تعداد عناصر جامعه دقیقا معلوم نیست، جامعه آماری این پژوهش نامحدود تلقی میشود.
برای تعیین نمونه، در صورتی که جامعه مورد نظر به حد کافی بزرگ باشد که بتوان استفاده از اصلاح جامعه محدود را غیر لازم شمرد، از فرمول زیر استفاده میشود (زمانی که N نسبت به n، بزرگ باشد (یعنی ۰۵/۰ ≥ )، اصلاح جامعه محدود را میتوان نادیده گرفت (اگر n را برابر با ۱۵۰ بگیریم و برای N هر عددی بزرگتر از ۱۰۰هزار را در این نسبت جایگذاری کنیم، حاصل کمتر از ۰۵/۰ میشود). (آذر، ۱۳۸۱)
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
در این فرمول، سطح اطمینان برابر با ۹۵% و خطای اندازهگیری که دقت تخمینها را نشان میدهد برابر با ۸درصد در نظر گرفته شد. در بررسیهای اجتماعی و اقتصادی، اکثراً خطای مجاز نمونه مساوی ۰۵/۰ تا ۱/۰ مورد استفاده قرار میگیرد (منصورفر، ۱۳۷۲، ص۱۳۲) که در این تحقیق برابر با ۰۸/۰ در نظر گرفته شدهاست.[۱۵۰] همچنین به منظور حداکثر شدن حجم نمونه، مقدار p و q برابر و معادل با ۵/۰ در نظر گرفته شد.
بنابراین، حجم نمونه در این تحقیق برابر با ۱۵۰ نفر در نظر گرفته شد و پرسشنامهها را توزیع کردیم تا پرسشنامههای برگشتی تکمیلشده (بدون کم و کاستی) به تعداد ۱۵۰ برسد. لازم به ذکر است از کل پرسشنامهها (۱۹۵)، بیش از ۴۵ پرسشنامه به علت ناقص بودن، کنار گذاشته شد.
۳-۴- ابزار سنجش
همانطور که پیشتر نیز ذکر شد، به منظور جمع آوری اطلاعات از گردشگران از پرسشنامه استفاده گردید؛ در این بخش نحوه طراحی پرسشنامه و پایایی و روایی آن بررسی میگردد.
۳-۵- طراحی پرسشنامه
در ابتدای پرسشنامه، ضمن بیان موضوع پژوهش، خاطر نشان شدهاست که آن دسته از گردشگران اروپایی که از اینترنت استفاده میکنند به تکمیل آن بپردازند؛ هر چند از آن جایی که این پرسشنامهها به صورت حضوری به گردشگران داده شده و تکمیل شدهاست، قبل از توزیع پرسشنامه از کسانی دعوت میشد که اروپایی بوده و در عین حال از اینترنت نیز استفاده میکنند. این پرسشنامه به دو بخش تقسیم شدهاست که در زیر به توضیح آنها میپردازیم.
بخش اول
این بخش شامل ویژگیهای جمعیتشناختی میباشد که متغیرهای آن در زیر آورده شدهاست.
جنسیت
سن
تحصیلات
تعداد دفعات دیدار از ایران
کشور مبدا
بخش دوم
در این بخش، ابتدا تعاریفی ساده و مختصر از ۵ ابزار تبلیغات اینترنتی مورد استفاده در این سوالها، آمده است و سپس از آنها خواسته شده تا برای پاسخ به سوالهای بعدی، میزان موافقت خود را با هر جمله با انتخاب یکی از اعداد ۱ تا ۵، که ۱ = کاملا مخالفم و ۵ = کاملا موافقم، بیان کنند. ابزارهای تبلیغات اینترنتی که برای هر متغیر آورده شدهاست به شرح زیر است.
بنرهای تبلیغاتی
پنجرههای پاپاوت
تبلیغات ویدئویی
تبلیغات متنی
تبلیغات ایمیل
مدل مفهومی استفادهشده در این پژوهش، مدل سلسله مراتب اثرات تبلیغات لاویج و استاینر است. این مدل دارای سه مرحله است و متشکل از ۶ متغیر میباشد. متغیرهای مدل به شرح زیر میباشد که در پرسشنامه تمام آنها مورد بررسی قرار گرفتند. هر یک از سوالات مربوط به این متغیرها، در قالب جدولی به همراه با ۵ ابزار بررسی، شد که گزینههای آن، طیف ۵ گزینهای لیکرت بود. نمونهی (ترجمه شدهی) یکی از سوالات را برای متغیر دوست داشتن میتوانید در شکل ۳-۲ ببینید.