۸
تعداد تکرارها
۲۰۰
جمعیت
۵/۱
۵/۱
۲/۱
۲
۲-
۲۵۵
۰
تصاویر ورودی به روش PSO از هر دو نوع بانک داده MICCAL و STACOM میباشد.بعد از بخشبندی اولیه تصویر توسط PSO از آنجایی که علاوه بر بطن راست و چپ اجزای دیگری از تصویر هم بخشبندی شده اند و همچنین یکی از مشکلات در بخشبندی بطن چب حضور عضلات پاپیلاری میباشد که تباین متفاوتی با بطن نشان میدهد و در روش PSO به عنوان یک ناحیه مجزا بخشبندی می شود استفاده از ساختارهای عملیاتی روشی است که برای حل این مشکلات در این تحقیق ارائه شده است. عملیاتهای ساختاری ارائه شده در دو مرحله به تصویر اعمال می شود در مرحله اول با عملیات ساختاری گشودن اجزای کوچک تصویر را حذف و در مرحله دوم برای حذف عضلات پاپیلاری از بطن چپ عملیات ساختاری گشودن- بستن را اعمال میکنیم. تصویر بدست آمده در این بخش هم برای انتخاب خودکار نقاط برچسب دار استفاده می شود و هم به عنوان ورودی پیمایشگر تصادفی مورد استفاده قرار میگیرد. نحوه انتخاب خودکار نقاط برچسبدار به این صورت است که مرکز بطن راست و چپ به عنوان نقاط پیشزمینه تصویرانتخاب میشوند و یک نقطه هم به صورت تصادفی از شدت روشنایی سیاه به عنوان پسزمینه تصویر انتخاب می شود، و نحوه ایجاد تصویر ورودی پیمایش تصادفی به این صورت است که بطن راست و چپ را بر اساس تصویر بخشبندی شده در تصویر اصلی پیدا کرده و باقی تصویر را صفر می کنیم بنابراین تصویر خروجی این مرحله که به عنوان ورودی روش پیمایشگر تصادفی استفاده می شود یک تصویر سطح خاکستری خواهد بود. بخشبندی ایجاد شده در این مرحله دقیق نمی باشد و احتیاج به اصلاح و پردازش دارد که مرحله نهایی را با بهره گرفتن از روش پیمایش تصادفی بهبود یافته انجام میدهیم. روش پیمایشگر تصادفی که در اینجا پیشنهاد شده است در دو مرحله انتخاب نقاط برچسبدار و تابع وزن گراف با روش اصلی آن متفاوت میباشد. در این مطالعه ما یک تابع وزن جدید را معرفی کردیم که در آن علاوه بر اختلاف شدت روشنایی بین پیکسلها در تابع وزن فاصله بین پیکسلها به صورت یک رابطه معکوس در تابع وزن بررسی میشوند که موجب بدست آمدن نتایج بهتر در بخش بندی
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
می شود.
۴-۴- بحث روی نتایج حاصل از روش پیشنهادی
روش پیشنهادی بر روی داده های شرح داده شده در جدول ۴-۱- الف و ۴-۱- ب پیادهسازی شد. نتایج حاصل در سه مرحله بخشبندی بطن چپ و راست ارائه شده است. شکلهای ۴-۳- الف تا ۴-۳- د نتایج تصویر حاصل از مراحل بخشبندی تصاویر MRI قلب روی محور کوتاه میباشد که نشاندهنده توانایی روش ارائه شده برای بخشبندی در این زمینه است؛ چرا که بطن چپ و راست بطور منظم و دقیقی جدا شده اند. همانطورکه مشهود است، حتی بطن راست با شکل هندسی نامنظم و پیچیده بدرستی بخشبندی شده که نتایج کلینیکی و تکنیکی این موضوع را اثبات می کنند. در زیر تصاویر خروجی از سه مرحله بر روی تصاویر ام ار ای آورده شده است.
الف
ب
ج
د
شکل ۴-۱. تصاویر باینری که توسط الگوریتم PSO بخشبندی شده است.الف) بیمار اول ب)بیمار دوم ج)بیمار سوم د) بیمار چهارم