mg/ l 0.3
سطوح بالاتر باعث بو و طعم بد آب می شود .
سرب
mg/ l ۰٫۲
سطوح بالاتر سمی می باشد
منیزیم
mg/l 125
سطوح بالاتر دارای اثر ملین کننده می باشد سطوح بیش از mg/l 50 در صورتیکه سطح سولفات آب بالا باشد ممکن است بر روی عملکرد تاثیر بگذارد.
سدیم
mg/l 50
سطوح بالای mg/l 50 به همراه سطح بالای سولفات یا کلراید ممکن است بر روی عملکرد تاثیر بگذارد.
سولفات
mg/l 250
سطوح بالاتر دارای اثر ملین کننده می باشد سطوح بالای mg/l 50 به همراه سطح بالای منیزیم و کلراید ممکن است بر روی عملکرد پرنده تاثیر بگذارد.
روی
mg/l 1.5
سطوح بالاتر سمی می باشد .
جدول۲-۱: استانداردهای کیفیت آب آشامیدنی طیور
۱-۱۶- سختی آب
نمکهای کلسیم و منیزیم باعث افزایش سختی آب ، و رسوب درون سیستم آبرسانی میشوند. سختی آب باعث کاهش اثر شوینده ها (صابون ها)ضدعفونی کننده هاوتداخل با اثر بعضی ازداروها می گردد.
میزان سختی آب تحت تأثیر غلظت یون کلسیم و منیزیم بوده و باعلامت اختصاری F1=10 میلی گرم بر لیتر CaCO3 و یا ۴ میلی گرم بر لیتر++Ca و یا۲/۴۳ میلی گرم بر لیتر++Mg آبهای سخت تر دارای کلسیم زیادتری هستند. مجموعه یونهای یاد شده ، دیگر مواد حل شده در آب باعث کاهش میزان حلالیت آن میشود(ساینزبری،۱۳۸۴).
۱-۱۶- نقش آب در طیور
در بدوامر نام بردن از آب به منزلهی یک ماده غذایی کمی ثقیل به نظر می رسد. ولی آب در تغذیه روزانه طیور جنبهی حیاتی دارد، محرومیت از آب طیور را بمراتب سریعتر از محرومیت از هر ماده غذایی دیگر از پا در میآورد. مرغان خانگی در برابر تشنگی بسیار حساسند، به طوری که چند ساعت پس از محرومیت از آّب سبب تلفات زیادی در گله مرغ می گردد. وجود آب برای هضم و جذب غذا ، انتقال غذا از یک نقطهی بدن به یک نقطهی و تنظیم حرارتی بدن ضروری است. مقدار آب لازم برای طیور بسته به عوامل مختلف فرق می کند، این عوامل عبارتنداز :
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
- مقدار غذایی که خورده میشود.
- حرارت و رطوبت محیطی
- سن و وضع پرنده از نظر سلامت و بیماری
- ساختمان و کیفیت غذا، مقدار رطوبت، نمک و پروتئین غذا
به طور کلی نسبت آب و غذای خورده شده در طیور در حدود ۲به۱یا ۳به۱ است. وقتی که هوا گرم و خشک است طیور۳-۲ بار بیشتر از حالت معمولی آب مینوشند همچنین در هنگام بیماری اغلب عطش مرغ زیاد زیاد می شود و آب بیشتر می نوشد.از این رو همیشه باید آب تمیز و پاکیزه و کافی در اختیار مرغها قرار گیرد. پراکندگی پرندگان بین ابتدا و انتهای سالن میتواند مصرف آب را نشان دهد. در قسمتی ازسالن که پرندگان بیشتری حضور دارند مصرف آب بیشتر است، و زمانی که پرندگان دارای توزیع یکنواختی بین ابتدا و انتهای سالن ندارند میتواند در کل باعث کاهش عملکردپرنده گردد (نورث وبل،۱۳۷۵).
۱-۱۷- سن پرنده
مصرف آب با افزایش سن پرنده افزایش می یابد اما در مقابل درصد وزن بدن مصرف آن کاهش مییابد(نورث و بل،۱۳۷۵).
نمودار۱-۱ : نمودار مصرف آب در یک مرغداری گوشتی مجهز به وسایل تهویه
۱-۱۸- عوامل موثر در مصرف آب
عوامل متفاوتی بر مصرف آب موثر می باشد از آن جمله :
سن پرنده دمای محیط / تنش گرمائی دمای آب برنامه نوری الکترولیتها(نورث و بل،۱۳۷۵).
۱-۱۹- دمای محیط و تنش گرمایی
بیشترین آب مصرفی پرندگان جهت کاهش دما استفاده میگردد.یکی از راههای اصلی تنظیم دمای بدن طیور، تبخیر مستقیم آب توسط دستگاه تنفسی در طی نفس نفس زدن طیور میباشد که جهت برطرف نمودن دما از بدن صورت میگیرد، که در این حالت نیاز برای جایگزین کردن آن جهت حفظ بالانس آب بدن به وجود میآید. مصرف آب در زمان تنش گرمایی ۲ تا ۳ برابر افزایش می یابد. مصرف آب در زمان تنش گرمایی در طیور گوشتی افزایش تقریب ۷ درصدی به ازای هر درجه فارنهایت نشان می دهد(نورث و بل،۱۳۷۵).
۱-۲۰- دمای آب