برای آزمون این فرض، از آزمون دو جملهای استفاده میشود. به توجه به جدول( ۱۰-۴ ) ملاحظه میشود که مقدار اعتبار آزمون(Sig) از ۵% کمتر است بنابراین فرض صفر آماری فوق رد میشود بنابراین با سطح اطمینان ۹۵% میتوان گفت که شاخصهای ارزیابی عملکرد شرکت آب و فاضلاب جنوب شرقی استان تهران قابلیت پیشبینی را ندارد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
فرضیه سوم: شاخصهای ارزیابی عملکرد شرکت آب و فاضلاب جنوب شرقی استان تهران مقبولیت سازمانی ندارند. این فرضیه معادل سوال پنجم و ششم تحقیق است .
برای آزمون این فرضیه، آن را به صورت آزمونهای آماری زیر مینویسیم. در این آزمونهای آماری، فرض نقیض آنچه ادعا میشود را در بر دارد.
برای آزمون این فرض، از آزمون دو جملهای استفاده میشود. به توجه به جدول( ۱۰-۴ ) ملاحظه میشود که مقدار اعتبار آزمون(Sig) از ۵% کمتر است بنابراین فرض صفر آماری فوق رد میشود بنابراین با سطح اطمینان ۹۵% میتوان گفت که شاخصهای ارزیابی عملکرد شرکت آب و فاضلاب جنوب شرقی استان تهران دارای مقبولیت سازمانی نیستند.
فرضیه چهارم: شاخصهای ارزیابی عملکرد شرکت آب و فاضلاب جنوب شرقی استان تهران دارای قابلیت پیش بینی نیستند. این فرضیه معادل سوال هفتم و هشتم تحقیق است .
برای آزمون این فرضیه، آن را به صورت آزمونهای آماری زیر مینویسیم. در این آزمونهای آماری، فرض نقیض آنچه ادعا میشود را در بر دارد.
جدول ۱۰-۴ نتایج آزمون فرضیه ها با بهره گرفتن از روش آزمون دو جمله ای
برای آزمون این فرض، از آزمون دو جملهای استفاده میشود. به توجه به جدول( ۱۰-۴) ملاحظه میشود که مقدار اعتبار آزمون(Sig) از ۵% کمتر است بنابراین فرض صفر آماری فوق رد میشود بنابراین با سطح اطمینان ۹۵% میتوان گفت که شاخصهای ارزیابی عملکرد شرکت آب و فاضلاب جنوب شرقی استان تهران دارای قابلیت انعطافپذیری نیستند.
سایر یافته های تحقیق
جداول دو بعدی
جدول ۱۱-۴- آزمون شفه
با توجه به آزمون آنوا[۳۷] بین دو متغیر جامعیت و سابقه کارکنان سازمان، مشاهده میشود که میانگین سطح یک که مربوط به کارکنان با سابقه ۵-۰ سال میشد بیشتر از دو سطح دیگر است. این امر نشان میدهد که افراد با سابقه کم سازمان را به خوبی نمی شناسند و برای شاخص ها جامعیت بیشتری قائلند
و نظرات آنان متفاوت از نظرات کارکنان با سابقه بیشتر است.
جدول ۱۲-۴-
جدول فوق نشان می دهد که در آزمون آنوا با توجه به اینکه مقدار Sig کمتر از ۵% است در سطح قابل قبولی است و رابطه معنی داری بین مقبولیت و سابقه کارکنان سازمان وجود دارد.
جدول ۱۳-۴- آزمون شفه
در جدول فوق مشاهده می شود که میانگین گروه اول تفاوت معنی داری با گروه های دیگر دارد. این بدان معنی است که گروه اول که افراد با سابقه ۵-۰ را شامل میشود، مقبولیت بیشتری را برای شاخص ها قائل هستند و افراد پرسابقه مقبولیت کمتری را برای شاخص ها قائلند.
آزمون تحلیل مولفه های اصلی
فرض کنیدp متغیر داریم ، حال به دنبال راهی هستیم که بتوان با ترکیبی خطی از این p متغیر تعداد کمتری مولفه به وجود آورد، بدون اینکه اطلاعات زیادی نسبت به حالتی که p متغیر داریم را از دست بدهیم. تا بتوانیم از آنها برای تحلیل داده ها استفاده نمائیم. این ترکیبات خطی باید دارای ویژگیهایی باشند که برتری نسبت به متغیرهای اولیه ازجمله متعامد بودن و اینکه بیشترین تغییرات را تشریح نمایند.
پس اگر p متغیر اولیه را با نمایش دهیم آنگاه :
را که ترکیب خطی از متغیرهای هستند را مولفه های اصلی میگوییم.
اگر متغیرهای اولیه به شدت همبسته باشند تعداد کمی مولفه، برای دوباره تشریح کردن تغییرات کافی است ولی اگر متغیرهای اولیه همبستگی کمی داشته باشند تعداد زیادی مولفه برای انعکاس اطلاعات متغیرهای اولیه لازم است و در نتیجه استفاده از مولفه های اصلی کارایی چندانی ندارد. به عبارت دیگر هرچه قدر میزان همبستگی میان p متغیر اولیه بیشتر باشد، کاربرد روش تحلیل مولفه های اصلی، فایده بیشتری برای محقق خواهد داشت.
توجه داشته باشید که روش تحلیل مولفه های اصلی، مربوط به یک جامعه است. به عنوان مثال در تحقیق حاضر، اعضای جامعه آماری به تمام سوالاتی که آنها را وارد تحلیل مولفه های اصلی
میکنیم، پاسخ می دهند و فقط در این پژوهش، با یک جامعه آماری سروکار داریم ممکن است این سوال پیش آید که فرق مولفه های اصلی با توابع تمیز چیست. توابع تمییز مربوط به چند جامعه هستند که به کمک یک ترکیب خطی از متغیرها امکان تمییز بین چند جامعه را فراهم میکنند. مثلاً اگر دو جامعه داشته باشیم تنها یک تابع تمییز برای تشخیص دو جامعه از هم نیاز است در حالیکه برای هرکدام از جوامع می توانیم مولفه های اصلی را که نماینده ای از چندین مولفه درمورد سنجش در آن تحقیق هستند، مشخص کنیم. یعنی مولفه های اصلی ذاتاَ مربوط به یک جامعه هستند.
بنابراین هدف اصلی مولفه های اصلی عبارت است از : کاهش حجم داده ها و تعبیر و تفسیر آنها .[۳۸]
تعریف و ویژگی های مولفه های اصلی
الف- ویژگی ماکسیمم واریانس
اولین مولفه را بصورت ترکیبی خطی از متغیرها تعریف میکنیم که دارای بیشترین واریانس در بین همه ترکیبات خطی از متغیر ها باشد بنابراین برای یک بردار مشاهدات داریم. که واریانس آن برابر است با : که در آن ماتریس کوواریانس
نمونه ای است.
ب- قضیه