به منظور تحلیل ساختار درونی پرسشنامه و کشف عوامل تشکیل دهنده هر سازه، روایی سازه با بهره گرفتن از ابزار تحلیل عاملی تأییدی[۵۷] انجام شد. تحلیل عاملی تأییدی سازه های تحقیق در فصل چهارم ارائه شده است.
تحلیل عاملی تأییدی
تحلیل عاملی تاییدی در واقع یک مدل آزمون تئوری است، که در آن پژوهشگر تحلیل خود را با یک فرضیه قبلی آغاز می کند. این مدل که مبتنی بر یک شالوده تجربی و نظری قوی است، مشخص میکند که کدام متغیرها با کدام عاملها و کدام عامل با کدام عاملها باید همبسته شوند. برای ارزشیابی روایی سازه نیز یک روش قابل اعتماد به پژوهشگر عرضه میکند، تا از این طریق بتواند به گونه بارزی فرضیه هایی را درباره ساختار عاملی داده ها که ناشی از یک مدل از پیش تعیین شده با تعداد و ترکیب مشخصی از عاملهاست بیازماید(هومن، ۱۳۸۷، ص ۲۹۶- ۲۹۵). در تحلیل عاملی تأییدی، پژوهشگر به دنبال تهیه مدلی است که فرض می شود
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
داده های تجربی را بر پایه چند پارامتر نسبتا اندک، توصیف، تبیین یا توجیه می کند. این مدل مبتنی بر اطلاعات پیش تجربی درباره ساختار داده هاست که می تواند به شکل؛ ۱) تئوری یا فرضیه، ۲) یک طرح طبقه بندی کننده معین برای گویه ها یا پاره تستها در انطباق با ویژگیهای عینی شکل و محتوا، ۳) شرایط معلوم تجربی، و یا ۴) دانش حاصل از مطالعات قبلی درباره دادههای وسیع باشد.( هومن، ۱۳۸۷،ص ۲۹۵)
در انجام تحلیل عاملی، جهت بررسی کفایت نمونهگیری ( کافی بودن تعداد دادههای مورد نظر برای تحلیل عاملی) از شاخص ۲ از رابطه ذیل استفاده میگردد:
که در آن ضریب همبستگی بین متغیرi و متغیر j و ضریب همبستگی جزئی بین متغیرi و متغیر j به شرط ثابت بودن بقیه متغیرها میباشند. شاخص و هر مدلی که دارای مقدارKMO بزرگتری باشد بهتر است . یعنی مقادیرKMO حدود ۹/۰ تجزیه عاملی بسیار مناسب و مقادیرKMO حول ۸/۰ تجزیه عاملی مناسب و مقادیرKMO حول ۷/۰ تجزیه عاملی متعادل و مقادیرKMO حول ۶/۰ تجزیه عاملی متوسط و ۵/۰ تجزیه عاملی ناچیز و کمتراز ۵/۰ تجزیه عاملی نامناسب را نشان میدهد.
۳-۸ روش تجزیه و تحلیل داده ها
در تحقیق حاضر پژوهشگر از روش های توصیفی و استنباطی برای سنجش داده ها استفاده خواهد نمود. در بخش روش های استنباطی به منظور بررسی فرضیات تحقیق از آزمون های زیر استفاده شده است که با نرم افزارهای SPSS وAMOS انجام گرفته است.
-
- آزمون کلموگروف اسمیرنوف به منظور نرمال بودن داده های متغیر های تحقیق استفاده میشود.
-
- مدلسازی معادلات ساختاری و تحلیل عاملی تاییدی وهمچنین آزمون های برازش مدل برای روایی مدل استفاده شده در تحقیق و اینکه متغیرهای استفاده شده مدل روایی لازم را دارند.
-
- آزمون ضریب همبستگی پیرسون.
۳-۹-جمع بندی:
در این فصل بعد از دستهبندی تحقیق بر اساس هدف و نحوه گردآوری داده ها، جامعه آماری تحقیق که شامل مدیران ، کارشناسان ،سرپرستان و کارمندان بانک ملی استان سمنان بود مشخص شد، که از این تعداد، ۱۹۶ نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند و پرسشنامه به صورت تصادفی بین آنها توزیع شد و در ادامه پس از تأیید روایی و پایایی پرسشنامه، در نهایت روش های تحلیل داده های جمع آوری شده تشریح شد.
فصل چهارم
تجزیه و تحلیل داده ها
۴-۱- مقدمه
پژوهشگر پس از این که روش تحقیق خود را مشخص کرد و با بهره گرفتن از ابزارهای مناسب، دادههای مورد نیاز را برای آزمون فرضیه های خود جمع آوری کرد، اکنون نوبت آن است که با بهره گیری از تکنیک های آماری مناسبی که با روش تحقیق، نوع متغیرها،… تناسب دارد، داده های جمع آوری شده را دسته بندی و تجزیه و تحلیل نماید و در نهایت فرضیه هایی را که تا این مرحله او را در تحقیق هدایت کرده اند در بوته آزمون قرار دهد و تکلیف آن ها را روشن کند و سرانجام بتواند راه حلی و پاسخی برای پرسش تحقیق بیابد.
تجزیه و تحلیل اطلاعات به عنوان مرحله ای علمی از پایه های اساسی هر پژوهش علمی به شمار میرود که به وسیله آن کلیه فعالیت های پژوهش تا رسیدن به نتیجه، کنترل و هدایت می شوند. در این فصل نیز به توصیف داده های پژوهشی و تجزیه و تحلیل تجزیه و تحلیل داده هایی که به وسیله پرسشنامه از افراد نمونه گردآوری شدهاند پرداخته خواهد شد و سپس به هر یک از فرضیات پاسخ داده میشود.
در بخش اول این فصل ابتدا ویژگیهای جمعیت شناختی پاسخ دهندگان مورد برسی قرار
میگیرد و سپس با بهره گرفتن از آزمونهای آماری فرضیات تحقیق مورد بررسی و آزمون قرار میگیرد
۴-۲-آمار توصیفی
با توجه به نتایج بخش اول پرسشنامه ( ویژگی های جمعیت شناختی)، اطلاعات زیر به طور خلاصه در مورد مشخصات نمونه آماری مورد نظر ارائه میشود. نمودارها بر اساس درصد در زیر آورده شدهاند.
۴-۲-۱- پست سازمانی پاسخگویان
جدول ۴-۱: وضعیت پست سازمانی پاسخ دهندگان
درصد داده هر طبقه | فراوانی هرطبقه | پست سازمانی |
۱٫۵ | ۳ | مدیر |
۹٫۷ | ۱۹ | کارشناس |
۱۲٫۸ | ۲۵ | سرپرست |