سیاست گذاران ورزش کشور .
همچنین سیاست گذاران بودجه ی فوتبال در کشور.
دانشجویان رشته ی مدیریت ورزشی و سایر علاقه مندان به ورزش در کشور.
دانشجویان رشته ی مدیریت مالی و اقتصاد در جهت هدایت پایان نامه ها و پژوهش های خود در این زمینه.
۱-۴- اهداف تحقیق
۱-۴-۱-هدف کلی
مطالعه تطبیقی چگونگی تامین مالی باشگاه های حرفه ایی فوتبال لیگ های برتر ایران و انگلیس
۱-۴-۲-اهداف جزئی
شناسایی روش های تامین مالی باشگاه های حرفه ایی فوتبال لیگ برتر ایران.
شناسایی روش های تامین مالی باشگاه های لیگ برتر انگلستان.
مطالعه تطبیقی با توجه به وضعیت ایران در مقایسه با روش های تامین مالی باشگاه های انگلیس.
۱-۴-۲-اهداف ضمنی
ارائه راهکارهای عملی در زمینه ی استفاده ی مدیران و مدیران مالی باشگاه های حرفه ایی فوتبال لیگ برتر ایران.
ارائه راهکارهای عملی در زمینه ی استفاده ی مدیران و مدیران مالی دیگر باشگاه های فوتبال ایران.
۱-۵- سوالات تحقیق
۱-۵-۱ سوال کلی
چگونه می توان روش های تامین مالی باشگاه های منتخب حرفه ایی لیگ های برتر ایران و انگلیس را مطابقت داد؟
۱-۵-۲-سوالات جزئی
روش های تامین مالی در باشگاه های فوتبال حرفه ایی لیگ برتر ایران چیست؟
روش های تامین مالی باشگاه های فوتبال دسته یک انگلیس چیست؟
چه تفاوت ها و شباهت هایی بین روش های تامین مالی باشگاه های فوتبال حرفه ای ایران و انگلستان وجود دارد ؟
۱-۶- تعریف عملیاتی واژگان کلیدی تحقیق
۱-۶-۱-تامین مالی
تعریف نظری: فعالیت یا فرایند گردآوری یا تأمین اعتبار مالی.
تعریف عملیاتی : در این پژوهش منظور ما روش های گردآوری منابع مالی به توسط باشگاه های حرفه ایی فوتبال لیگ برتر ایران می باشد.
۱-۶-۲- باشگاه فوتبال حرفه ایی
تعریف نظری : از نظر فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا مهم ترین فاکتورها برای صدور مجوز باشگاه حرفه ای ، داشتن ورزشگاه اختصاصی و ترازنامه مالی مثبت باشگاه ها و درآمد زا بودن آنها هستند.
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
تعریف عملیاتی : در این پژوهشی منظور ما از حرفه ایی بودن باشگاه آن تعریفی است که در ایران به توسط فدراسیون فوتبال ارائه شده است زیرا در اغلب باشگاه های ایران خصوصیت ذکرشده در تعریف فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیاوجود ندارد.
۱-۶-۳-سازمان لیگ
تعریف نظری : مسئول برگزاری مسابقات فوتبال حرفه ایی ایران است که بوسیله ی فدراسیون فوتبال ایران سازماندهی و هدایت شده و توسط هیات رئیسه خود اداره می شود.
تعریف عملیاتی : در این مطالعه تعریف نظری با عملیاتی مطابقت دارد.
۱-۶-۴- باشگاه
تعریف نظری : مجموعه ی ورزشی که براساس معیارهای تربیت بدنی به عنوان باشگاه تاسیس و در اداره ی ثبت شرکت ها به ثبت رسیده باشد در سازمان لیگ به عنوان باشگاه نامیده می شود.
تعریف عملیاتی : در این مطالعه تعریف نظری باعملی مطابقت دارد.
۱-۶-۵- باشگاه فوتبال لیگ برتر
تعریف نظری : باشگاهی که در لیگ برتر بر طبق دستور فدراسیون مجاز به رقابت می باشد.
تعریف عملیاتی :در این پژوهش باشگاه فوتبالی مدنظر ماست که در لیگ برتر فوتبال کشور به رقابت تحت نظارت فدراسیون فوتبال ایران می پردازد.
۱-۷- مدل مفهومی تحقیق
۱-۸- روش شناسی تحقیق
۱-۸-۱- از نظر هدف
این مطالعه از نظرهدف از نوع مطالعات کاربردی می باشد چرا که.این پژوهش تنها به جنبه ی تئوریک نمی نگرد و به دنبال کاربردی نمودن موضوع در باشگاه های فوتبال حرفه ایی کشور می باشد. چون تحقیقات کاربردی تحقیقاتی هستند که نظریه ها، قانونمندی ها، اصول و فنونی که در تحقیقات پایه تدوین میشوند را برای حل مسائل اجرایی و واقعی به کار میگیرند. هدف تحقیقات کاربردی توسعه دانش کاربردی در یک زمینه خاص است. به عبارت دیگر، تحقیقات کاربردی به سمت کاربرد عملی دانش هدایت می شود. (خاکی، ۱۳۸۷، ص ۲۰۲)
۱-۸-۲- از نظر روش
این پژوهش از نظر روش به شیوه ی توصیفی – تحلیلی اجرا خواهد شد.
۱-۹- جامعه ی آماری تحقیق
جامعه در این پژوهش تمامی باشگاه های فوتبال لیگ برتر حرفه ایی ایران می باشد.که به قرار زیر تعریف می شود : باشگاه استقلال، نفت تهران ، صبای قم ، تراکتورسازی، سپاهان، ذوب آهن، پرسپولیس، شاهین، داماش گیلان، شهرداری تبریز، نفت آبادان، سایپا، فولاد، مس، راه آهن، ملوان،فجر سپاسی،مس سرچشمه
۱-۱۰- نمونه آماری تحقیق و روش نمونه گیری
در این پژوهش نمونه با جامعه برابر می باشد و در واقع نمونه گیری ما از نوع سرشماری می باشد. در این پژوهش تمامی باشگاه های لیگ برتر فوتبال حرفه ایی ایران در این پژوهش شرکت کردند ، همانطور که در بالا اشاره شد تعداد این باشگاهها در فصل ۱۳۹۰-۱۳۸۹ هجده باشگاه می باشد. انتخاب کشور خارجی به عنوان الگوی مبنا در این مطالعه پیشرفته بودن لیگ حرفه ای فوتبال ، شفافیت در اطلاعات مالی و اقتصادی فوتبال ، موثق و قابل اعتماد بودن اطلاعات و تجارب حرفه ای آن ها در برگزاری لیگ های حرفه ای فوتبال بوده است. در نتیجه نمونه ی دیگر ۵ باشگاه دسته یک در لیگ برترفوتبال حرفه ایی انگلیس می باشد،که به لیگ جزیره نیز معروف بوده و اکثر مواقع مثلث قهرمانی لیگ برتر انگلیس را تشکیل می دهند که عبارتند از : منچستریونایتد، چلسی، آرسنال، منچستر سیتی ، لیورپول البته تمرکز ما در این پژوهش بیشتر بر باشگاه منچستر یونایتدبه دلیل موفقیت بیشتر در امر تامین مالی، موجود بودن صورت های مالی ، دسترسی بیشتر به اطلاعات و شفافیت اطلاعات مالی آن خواهد بود.