مزارع بادی و مشارکت آنها در بازارهای انرژی و توان راکتیو
-
- مقدمه
-
تأسیسات الکتریکی در حال حاضر به دنبال فنآوریهای جدید برای ارائه کیفیت توان قابل قبول و قابلیت اطمینان بالاتر به مشتریان خود در محیط تجدید ساختار هستند. تولید غیرمتعارف با اندازه کوچک، هزینه کم و اثرات زیست محیطی کمتر و توان بالاتر با سرعت بیشتری در سراسر جهان در حال رشد است[۳۶]. سرمایه گذاری در تولید پراکنده(DG[20]) سبب افزایش مزایای زیست محیطی به ویژه در برنامه های کاربرد همزمان گرما و توان شده است. DG اشاره به منابع تولیدی کوچک در محدوده بین ۱ کیلووات تا ۵۰ مگاوات از تولیدات توان الکتریکی دارد، که معمولاً نزدیک به مراکز مصرف قرار میگیرند[۳۶].
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
رویدادهای بسیاری، از جمله، بهرهوری سیستم، مزایای زیست محیطی و مدیریت تراکم انتقال عرصه جدیدی در سیستمهای انرژی الکتریکی ایجاد کرده اند. عنصر کلیدی این عرصه عملکرد چندین واحد DG در نزدیکی مراکز بار به جای گسترش ایستگاههای نیروگاههای مرکزی میباشد. DGممکن است از انواع منابع و فنآوریها باشد. DG ها از منابع تجدیدپذیر مانند باد، خورشیدی و زیست تودهها که اغلب به عنوان “انرژی سبز” نامیده میشوند، استفاده می کنند. علاوه بر این، DG شامل میکروتوربین، توربینهای گازی، موتورهای دیزل، سلولهای سوختی، موتورهای استرلینگ و موتورهای رفت و برگشتی احتراق داخلی [۳۷و۳۸] نیز میباشد.
در این میان چشم انداز آینده انرژی باد به عنوان یک منبع انرژی قابل بهره برداری و مطمئن جایگاهی حائز اهمیت در راستای تأمین انرژی جهان کسب نموده است و انرژی باد را تبدیل به رقابتیترین انرژی در میان همه انرژیهای تجدیدپذیر در دسترس ما کرده است[۳۹]. چرخش صدها توربین بادی در سراسر جهان واقعیت غیرقابل اغماضی است که رؤیای دیرینه تولید برق از باد را به حقیقت تبدیل نموده است. امروزه میلیونها کیلووات ساعت نیروی الکتریکی توسط نیروگاههای برق بادی تولید و به شبکه های محلی و یا سراسری تزریق میگردد. لذا با توجه به روند توسعه کنترل شده نیروگاههای هستهای و از طرفی توجه روزافزون به توسعه نیروگاههای برق بادی، میتوان انرژی باد را به عنوان جایگزین آتی انرژی هستهای و یا دیگر انرژیهای فسیلی تهدیدکننده محیط زیست محسوب نمود[۱۲].
- مزایای استفاده از انرژی باد
انرژی باد نیز مانند سایر منابع انرژی تجدیدپذیر از ویژگیها و مزایای بالاتری نسبت به سایر منابع انرژی برخوردار است که مهمترین آنها عبارتند از [۴۰و۴۱] :
- صرفه جویی در سوخت و کاهش تولید گازهای گلخانهای
- پایین بودن هزینه های جاری بهره برداری از انرژی باد
- تنوع بخشیدن به منابع انرژی و ایجاد سیستم پایدار انرژی
- نداشتن آلودگی زیست محیطی نسبت به سوخت های فسیلی
- استفاده بصورت مستقل و متصل به شبکه