راسته
انگوریان
Rhmanales
تیره
انگورسانان
Vitaceae
ویتیس تنها جنس از خانوادهی انگورسانان میباشد که میوهی آن خوراکی بوده و دارای ۶۰۰ گونه و ۱۰۰۰۰ رقم نامگذاری شده است. گونهی وینیفرا[۴] مهمترین گونهی تجاری این جنس میباشد (مولینس[۵] و همکاران، ۱۹۹۲).
این درختچه در دامنهی وسیعی از خاکها رشد میکند، اما خاکهای شنی- لومی عمیق با زهکشی خوب و pH در حدود ۳/۵- ۶ مطلوب این گیاه میباشند. متداولترین روش تکثیر آن در بیشتر نقاط انگورخیز دنیا، ازدیاد پیوندی است. با مناطق معتدله سازگاری بهتری دارد، به طوری که مناطق کاشت انگور باید فاقد یخبندانهای بهاره و سرمای زودرس پاییزه باشد (تفضلی و همکاران، ۱۳۷۰). دمای پایینتر از ۱۵- درجه سلسیوس باعث خشک شدن شاخههای انگور میگردد، اما برای بیداری از خواب زمستانه به ۲- ۳ ماه سرمای زمستانه با دمایی بین۷+ تا ۱۵- درجه سلسیوس نیاز است. از سویی دیگر، برای رسیدن میوههایش، به فصل رشدی نسبتاً طولانی نیاز دارد. طول فصل رشد بیشتر ارقام در شرایطی با میانگین دمایی ۱۸ درجه سلسیوس، ۱۵۷- ۱۷۰روز است. به طور کلی برای رسیدن میوه، ارقام زودرس به ۱۵۰۰- ۲۰۰۰ روز-درجه سلسیوس و ارقام دیررس به ۳۰۰۰ روز-درجه سلسیوس نیاز دارند.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
کشت انگور در اکثر کشورهای دنیا صورت میگیرد. مناطق عمدهی پرورش انگور در ناحیهای بین عرضهای جغرافیایی ۳۴- ۴۹ درجه واقع شدهاند. سطح زیر کشت، میزان تولید و عملکرد کشورهای تولید کنندهی انگور دنیا در جدول ۲-۳ آورده شده است. همان طور که دیده میشود ایران از نظر میزان تولید در جایگاه نهم قرار دارد.
جدول ۲- ۲- سطح زیر کشت، میزان تولید و عملکرد انگور در سال ۲۰۱۲ (منبع: www.fao.org)
ردیف
کشور
سطح زیر کشت (هکتار)
میزان تولید (تن)
عملکرد (تن در هکتار)
۱
چین
۶۰۲۸۰۰
۹۶۰۰۰۰۰
۱۶
۲
ایالات متحده
۳۸۹۳۴۹
۶۶۰۰۰۰۰
۱/۱۷
۳
ایتالیا
۶۹۶۷۵۶
۵۸۰۰۰۰۰
۳/۸